Moltes desaparicions tenen com a causa els transtorns mentals

L'associació Inter-SOS va celebrar a Sant Boi de Llobregat unes jornades per abordar la relació entre la salut mental i aquests casos

La demència senil, l'Alzheimer i l'esquizofrènia estan darrere de moltes desaparicions, així ho han conclòs unes jornades organitzades aquest dissabte a Sant Boi de Llobregat per Inter-SOS, l'Associació de Familiars de Persones Desaparegudes sense Causa Aparent. Entre els ponents hi ha participat la psicòloga clínica Margarita Barranco que ha explicat que aquests trastorns mentals "són les malalties que poden generar situacions de més risc de desaparició". "Es desorienten i no saben on estan, el seu nom o on viuen i deambulen perdudes", va dir tot destacant que és important és "identificar-los" escrivint les seves dades personals en objectes que no es treguin mai com rellotges, anells o polseres. Barranco, que també és experta en sectes, va alertar que els grups de manipulació mental i les drogues també poden estar darrere d'alguna d'aquestes desaparicions.

montserrat

La presidenta d'Inter-SOS, Montserrrat Torrella, va llegir el testimoni de la mare d'un desaparegut al qual li havien diagnosticat prèviament psicosi i trastorn de personalitat per consum de marihuana. La mare explicava que, després de dues desaparicions a Catalunya i Anglaterra, el fill li va trucar des d'un bosc de Gènova perquè creia que uns extraterrestres se'l volien menjar. Segons ella, "el sistema ha de canviar perquè posa moltes traves per trobar a les persones desaparegudes amb trastorns", ja que tot i que havia denunciat els fets "no van saltar les alarmes". "Si no m'hagués trucat, no l'hauria trobat", va relatar.

EJlyXwKXkAAulET

A les jornades també hi van participar Laura Villanueva, de l'Oficina d'Atenció a les Famílies de les Persones Desaparegudes dels Mossos, que va recordar que "una desaparició no és un delicte i que si no tenen una incapacitació" la policia no hi pot fer res. Davant d'això ha explicat que les polseres QR o els rellotges o cinturons que es poden rastrejar poden ajudar i ha reivindicat que cal treballar en l'àmbit de la prevenció.

Redacció / Fotos: Inter-SOS

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix