La plataforma No al Pla de Ponent-Salvem el Calamot vol forçar una consulta

Imprimeix

També ha convocat una manifestació per al 14 de març en contra del projecte urbanístic

La plataforma No al Pla de Ponent-Salvem el Calamot va presentar ahir, juntament amb diverses entitats ecologistes, una sol·licitud a l’Ajuntament de Gavà per fer una consulta ciutadana sobre els projectes urbanístics que vol iniciar el consistori. Segons indica Gavà.info, els ecologistes utilitzaran el mecanisme de les consultes populars (Capítol V) del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per a intentar que l’alcaldessa, Raquel Sánchez, convoqui un referèndum sobre el Pla de Ponent sense caràcter vinculant

plaponent 2

Josep Micolau, un dels ciutadans que ha demanat la consulta, ha explicat que “volem explicar que el Pla de Ponent no està pensat pels gavanencs i les gavanenques, la població de Gavà creix a un ritme de 150 habitants per any. Aquest projecte és el punt culminant del procés de gentrificació que pateixen les persones de Barcelona, que les expulsa dels seus habitatges i les envia cap a ciutats com la nostra. Com a conseqüència tindrem una oferta de pisos a Gavà amb preus de referència de Barcelona als quals els gavanencs no podran accedir. Els únics beneficiaris són els fons voltors internacionals.”

1500x500

L’oposició al govern municipal, ERC i Podemos, ja han mostrat el seu suport a aquesta iniciativa. Ara, la plataforma té com a objectiu recollir 2.000 signatures i té un marge de seixanta dies per aconseguir-ho.

plaponent 3

Manifestació

La plataforma, a més, ha convocat als gavanencs i gavanenques a mobilitzar-se el proper dissabte 14 de març (11h) contra la construcció del projecte urbanístic del Pla de Ponent. La concentració està prevista davant l'estació de Rodalies de Gavà. Sota el lema “No al Pla de Ponent. Salvem el Calamot i la Riera dels Canyars”, la plataforma fa una crida a totes les entitats del Baix Llobregat a assistir a la manifestació.

Redacció / Fotos: Arxiu