Demanen que els Estopa tinguin un carrer a Cornellà de Llobregat

Imprimeix

Susana Carol, que actualment resideix a Badajoz, encapçala aquesta iniciativa amb motiu dels vint anys trajectòria musical dels germans Muñoz

Els Estopa celebren els vint anys sobre l’escenari. Lluny queda 1999 quan els germans Muñoz, David i José, van treure el seu primer disc. Des de les hores, la seva trajectòria ha estat tan exitosa com el seu ‘amor’ per a una ciutat que els va veure créixer. Fins i tot, l’any 2008 van editar el cinquè àlbum d’estudi anomenat Allenrok, que va ser un homenatge al municipi baixllobregatí. Sense cap dubte, Estopa han estat i són els millors ambaixadors de Cornellà de Llobregat.

carol

Per algunes persones com Susana Carol és moment que Cornellà reconegui la seva vàlua com a cantants per la promoció que han fet de la ciutat on han anat i actuat. Col és de Cornellà -la seva família és del barri Riera i de Sant Ildefons- però per motius personals resideix fa set anys a Badajoz i, naturalment, és una fan incondicional de la música dels germans Muñoz. “Fa molt temps que penso que cal un reconeixement als Estopa, perquè sempre han dut el nom de Cornellà a tots els llocs on van. Duen el nom de la ciutat als seus discos, a la seva música i, a més, són de la meva quinta. He crescut amb ells”, diu. Tot i la distància que hi ha entre Badajoz i Cornellà, pot reviure els anys que vaig residir al municipi escoltant les seves cançons. Segueixo molt unida a Cornellà gràcies a ells.”

1574085094 943005 1574085724 noticia normal

Reconeixement

Una de les seves grans il·lusions seria que Cornellà de Llobregat pogués homenatjar als Estopa dedicant-los un carrer. “Seria un reconeixement que penso que es mereixen, ja que tot el món associa la ciutat amb els cantants, tot i que alguns els critiquen perquè ja no viuen a Cornellà”,  indica. Col ha engegat -des de fa un mes- una campanya a les xarxes socials (facebook) anomenada “Porque Estopa no tiene una calle en Cornellà”.

Una de les primeres iniciatives per fer realitat el seu somni va ser escriure a l’alcalde Antonio Balmón: “Li vaig fer saber la meva proposta i em va contestar, encara que de moment em va dir que no era possible perquè no hi havia carrers disponibles i que també existia una llista de candidatures.”

DiJjlS9XcAAl7hr

De fet, ja hi ha un carrer dedicat als Estopa. Es troba a Zarza-Capilla (Badajoz), una petita localitat d’uns cinc-cents habitants, poble natal de la família dels cantants cornellanencs, on van passar els estius durant la seva infància.

Redacció / Fotos: Arxiu-S-C.