Carles Ruiz no es tanca a l’ampliació de l’Aeroport Josep tarradellas

Imprimeix

L’alcalde de Viladecans i el president d’AENA, Maurici Lucena, van mantenir una reunió de treball per analitzar el futur de l’equipament on el batlle s’ofereix compensar amb terrenys municipals l’afectació que suposarà als espais naturals

El president d'AENA, Maurici Lucena, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, van mantenir ahir una reunió de treball per estudiar conjuntament la futura ampliació de l’Aeroport. Lucena i Ruiz han estat acompanyats per responsables municipals i tècnics de l’empresa pública que gestiona els aeroports espanyols. La trobada va tenir lloc a l’Ajuntament de Viladecans.

Maurici Lucena va presentar a Carles Ruiz el Projecte de Ciutat Aeroportuària, una iniciativa que complementa la del desenvolupament de l’Aeroport, que té per objecte convertir l’equipament en un gran hub internacional i garantir el seu bon funcionament futur, atès que l’aeròdrom actualment és a prop de la saturació funcional.

ERzVSlBWsAE m7w

Segons el president d’AENA, la millor opció per fer créixer l’equipament aeroportuari seria allargar la tercera pista —la més propera al mar— cap a l’est uns 500 metres.  Segons fonts municipals, aquest projecte tindria una conseqüència positiva, la reducció de l’empremta acústica sobre Viladecans, Gavà i Castelldefels, però també comportaria afectar la Ricarda, un espai protegit per la Xarxa Natura 2000.

K5FDus xKrrEIQB1GNsvdVNKkmwHENzXADFF EDu5ZuSDGm3 gPDQJSt02 grGsMchIFZ51jVNuF7Nw4HZnFwMrL Y81OsAtDc36oPJHQTMpqpzWJyL1yjMKSLOosJ4L

L’alcalde Carles Ruiz va oferir la possibilitat de compensar, amb terrenys de Viladecans, les afectacions als espais naturals que suposaria l’ampliació de la tercera pista. El municipi guanyaria, d’aquesta manera, espais de protecció natural. Som conscients de la importància de l’ampliació de l’Aeroport i, si això suposa modificar espais naturals, Viladecans s’ofereix a treballar amb AENA per compensar-los”, ha declarat l’alcalde.

Redacció / Fotos: Aj. El Prat de Llobregat