La població estrangera cau per primer cop en 11 anys

Imprimeix

Als 29 municipis de la comarca viu un total de 93.708 persones d’origen estranger, és a dir, un 1,8% menys que l’any 2010.

Així, per primer cop en 11 anys es redueix la població de fora d’Espanya que resideix a la comarca.

El Baix Llobregat ha experimentat en el darrer any un augment de 5.237 persones empadronades.

El percentatge de població estrangera empadronada a la comarca és menor que les dades del conjunt de l’àrea metropolitana i de Catalunya, on és d’un 14,6% i d’un 15,7%, respectivament.

La disminució de població estrangera a la comarca per  sexe ha estat de 742 dones i 1.021 homes, i per  grups d’edat s’ha donat sobretot entre la població de 20 a 29 anys.

L’edat mitjana de la població estrangera és de 31,4 anys mentre que en el cas de la població de nacionalitat espanyola és de 40,7 anys.

Per continents, les nacionalitats d’Amèrica del Sud són les que han protagonitzat la disminució del conjunt de població estrangera.

La població equatoriana és la que més ha baixat en relació amb el 2010 (-1.207 persones), fet que segueix la tendència del conjunt de Catalunya, on també és el col·lectiu que més ha disminuït.

A continuació trobem la població de nacionalitat colombiana (-578 persones), peruana (-388), argentina (-376) i brasilera (-259). La població marroquina, majoritària a la comarca ja que suposa el 25% dels estrangers, augmenta en 211 persones.

La tendència de disminució tampoc es dóna en nacionalitats  de la resta d’Àfrica, d’Europa, i d’Àsia i Oceania. Així, per exemple, la nacionalitat xinesa ha augmentat el nombre d’empadronats en 331 persones, la pakistanesa en 280 i la romanesa en 208.

Els tres municipis de la comarca que apleguen una proporció de població estrangera més elevada són Castelldefels (22%), Martorell (20%) i Cornellà de Llobregat (17%).

Però el perfil migratori d’aquests municipis és molt divers: mentre que a Castelldefels la majoria d’estrangers són procedents de la resta d’Europa, a Martorell són predominants els estrangers procedents d’Àfrica (especialment del Marroc) i a Cornellà de Llobregat els estrangers procedents d’Amèrica són majoritaris, tot i que en termes de països la nacionalitat marroquina sigui la preeminent.

Redacció | Foto: Arxiu