El Parc Sanitari Sant Joan de Déu, al costat de la Magic Line

Imprimeix

És una mobilització ciutadana en forma de caminada solidària organitzada en favor de les persones en situació vulnerable

El pròxim diumenge 1 de març tindrà lloc la setena edició de la Magic Line Sant Joan de Déu. El Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat es converteix, de nou, en el punt d'inici d'un dels recorreguts, que consta de 30 quilòmetres i es preveu més d'un miler de participants. Com cada any, la inscripció és per equips d'entre 5 i 20 persones que es proposen un repte econòmic a aconseguir, abans de la caminada, amb centenars d'accions per tot el territori.

magic 1

El tram de Sant Boi s'iniciarà dins el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, davant l'edifici Pujades. Els equips participants rebran un petit obsequi a mesura que hi vagin arribant, i també podran gaudir d'un cafè hospitalari i de diverses botigues solidàries, on podran trobar productes específics de la Magic Line i altres d'artesanals elaborats per usuaris de salut mental. La sortida es farà de manera esglaonada durant 30 minuts i es dirigirà cap als dos turons inclosos al tram: la muntanya de Sant Ramon i el Parc de la Muntanyeta. Aquest últim emplaçament serà un altre dels punts neuràlgics de la caminada, gràcies a l'animació d'un grup de batucada i de la Cabuda, la mascota del Parc Sanitari.

Col·laboració

La festa continuarà per diversos carrers de Sant Boi de Llobregat i passarà per la porta de l'escola de música municipal Blai Net, amb alumnes que animaran l'ambient tocant diversos instruments.

El tram de Sant Boi, liderat pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu, comptarà amb la col·laboració de nombroses persones voluntàries de la mateixa institució i també amb la implicació d'alumnes de 4t d'ESO de dos centres educatius de la ciutat: el Col·legi Sant Josep i l'IES Rubió i Ors. A més de l'Ajuntament de Sant Boi, altres entitats i agents socials de la ciutat se sumaran a la Magic Line, com el Club d'Atletisme de Sant Boi, el de Voleibol o el Museu de Sant Boi i les Termes Romanes, que obriran les portes el dia de la caminada i oferiran una entrada gratuïta duran el mes de març a totes les persones que acreditin la seva participació en la Magic.

magic 2

El recorregut seguirà la llera del riu Llobregat: allà estarà el punt d'avituallament de la masia de Can Comas, on es repartirà fruita, gentilesa d'Arcasa. Finalment, els participants entraran a Barcelona per l'Hospitalet de Llobregat, i se sumaran així a la resta de milers de persones de la Magic Line.

Esdeveniment consolidat

En les sis edicions anteriors de la Magic Line han participat més de 60.000 persones dividides en 5.000 equips, s'han recaptat més d’1.500.000 euros i s'han finançat 200 programes socials.

magic 3

Alguns d'aquests projectes es duen a terme al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, com ara campanyes de sensibilització sobre problemes de salut mental, de foment de les arts comunitàries com musicoteràpia o teatre, de promoció de l'esport inclusiu, programes de cobertura de necessitats bàsiques per a persones en situació de dependència i accions per pal·liar casos d'urgència social.

Si us voleu inscriure o ampliar la informació podeu fer clic en aquest enllaç: www.magiclinesjd.org.

Redacció / Fotos: PSSJD