Els patinets i VMP hauran de tenir llicència per circular per Cornellà

Imprimeix

Des de principi d’any la Guàrdia Urbana ha interposat 74 denúncies a conductors per diferents infraccions de trànsit

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat vol regular la circulació de patinets i VMP. Per això, el consistori baixllobregatí està estudiant la possibilitat de requerir que els patinets i bicicletes disposin d’una llicència administrativa per poder circular pels carrers de la ciutat. L’augment d’accidents en què hi ha patinets implicats ha conduït a estudiar aquesta proposta, per garantir la seguretat viària i la protecció.

450 1000

El mes de setembre de 2019 es va aprovar la nova Ordenança Municipal de Circulació de Vehicles i Vianants, amb l’objectiu de modernitzar el text i, especialment, adaptar-lo a noves realitats com els vehicles de mobilitat personal, l’ús dels quals ha crescut de forma exponencial en els darrers anys.

Campanya pedagògica

Des del moment d’aprovar la nova ordenança i fins a finals de 2019 la Guàrdia Urbana ha dut a terme una campanya  de caràcter pedagògic, informant els usuaris d’aquests vehicles per on tenien permès circular, de quina manera ho havien de fer per garantir la seva pròpia seguretat i la de la resta de persones i vehicles, i dels sistemes de protecció adequats que han de portar.

patinetes policia kAxE U902805529353DB 624x385Las Provincias

Des del mes de gener de 2020, ja s’ha passat a sancionar aquells usuaris de VMP que contravinguin la nova normativa. És més, en cada cas la intenció és aplicar el major grau de sanció que la infracció o infraccions suposi, ja que aquestes són acumulables. D’aquesta manera, entre l’1 de gener i el 23 de febrer ja s’han interposat 74 denúncies relacionades amb patinets i altres VMP. En aquest mateix període, es té constància de sis accidents, dins d’un total de 46 serveis amb patinets o bicicletes implicats.

Redacció / Fotos: Arxiu-autocasion.com