Els patinets i VMP hauran de tenir llicència per circular per Cornellà

Des de principi d’any la Guàrdia Urbana ha interposat 74 denúncies a conductors per diferents infraccions de trànsit

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat vol regular la circulació de patinets i VMP. Per això, el consistori baixllobregatí està estudiant la possibilitat de requerir que els patinets i bicicletes disposin d’una llicència administrativa per poder circular pels carrers de la ciutat. L’augment d’accidents en què hi ha patinets implicats ha conduït a estudiar aquesta proposta, per garantir la seguretat viària i la protecció.

450 1000

El mes de setembre de 2019 es va aprovar la nova Ordenança Municipal de Circulació de Vehicles i Vianants, amb l’objectiu de modernitzar el text i, especialment, adaptar-lo a noves realitats com els vehicles de mobilitat personal, l’ús dels quals ha crescut de forma exponencial en els darrers anys.

Campanya pedagògica

Des del moment d’aprovar la nova ordenança i fins a finals de 2019 la Guàrdia Urbana ha dut a terme una campanya  de caràcter pedagògic, informant els usuaris d’aquests vehicles per on tenien permès circular, de quina manera ho havien de fer per garantir la seva pròpia seguretat i la de la resta de persones i vehicles, i dels sistemes de protecció adequats que han de portar.

patinetes policia kAxE U902805529353DB 624x385Las Provincias

Des del mes de gener de 2020, ja s’ha passat a sancionar aquells usuaris de VMP que contravinguin la nova normativa. És més, en cada cas la intenció és aplicar el major grau de sanció que la infracció o infraccions suposi, ja que aquestes són acumulables. D’aquesta manera, entre l’1 de gener i el 23 de febrer ja s’han interposat 74 denúncies relacionades amb patinets i altres VMP. En aquest mateix període, es té constància de sis accidents, dins d’un total de 46 serveis amb patinets o bicicletes implicats.

Redacció / Fotos: Arxiu-autocasion.com

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix