Tot a punt per al Festival del Mar de Port Ginesta

Imprimeix

Aquesta festa de la nàutica itinerant, que impulsa l'Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) amb la intenció de dinamitzar el mercat i acostar la nàutica als ciutadans, comptarà amb una àmplia exposició d'embarcacions, accessoris i serveis, amb grans oportunitats de compra, i un extens programa d'activitats. “Volem que el Festival del Mar es converteixi en una festa on la gent vingui a passar-s'ho bé, que ens ajudi a incorporar nous aficionats a la nàutica i que sigui una plataforma comercial efectiva per a les empreses”, afirma Carlos Rico, president d'ADIN.

El festival preveu registrar l'afluència d'unes 20.000 persones entre les tres seus i reunir uns 100 expositors en total, han informat des de l’organització.

A banda de la seva oferta comercial, un dels grans atractius del festival és un programa d'activitats amb un amplíssim ventall de possibilitats per disfrutar del mar i la navegació: tallers i xerrades sobre seguretat marítima, construcció d'un veler, pesca, confecció de nusos, travesses oceàniques; sortides amb veler i creuers turístics i grans catamarans; batejos de mar; i la simulació d'un rescat amb un helicòpter de Salvament Marítim.

Regata Festival del Mar-ADIN

També hi haurà lloc per a les competicions nàutiques, com el Campionat de Catalunya de Motonàutica en la categoria PR-550, que es disputarà a Sant Feliu de Guíxols el 13 de maig, i la I Regata Festival del Mar-ADIN, que es durà a terme a Port Ginesta el 20 de maig.

La implicació del sector ha permès incorporar l'oferta d'altres organitzacions com l'Estació Nàutica Costa Daurada a Cambrils en una jornada de portes obertes el 26 i 27 de maig, on oferirà sortides amb caiac i de vela lleugera, batejos de submarinisme, iniciació al kitesurf, pàdel surf, sortides amb hobbie cat, windsurf, etc. A més, es duran a terme exàmens per obtenir l'autorització federativa “titulín”.

També s'han programat altres tipus d'activitats, com un espectacle infantil de jocs i música en directe i una diada castellera a Port Ginesta; i una jornada de portes obertes de la Vil·la Romana de la Llosa i del Museu Molí de les Tres Eres a Cambrils.

Pel que fa a la previsió de públic, es preveu l'assistència d'unes 20.000 persones i la participació d'unes 100 empreses expositores en total a les tres fires. La primera edició del Festival del Mar s'ha fet coincidir amb altres fires que ja es duen a terme anualment, com la V Fira Marítima de la Costa Daurada a Cambrils, la setena edició de Guixolsmar a Sant Feliu de Guíxols i la IV Fira Nàutica d'Ocasió i del Xàrter a Port Ginesta.