Es destinaran uns 300.000 euros per al foment del turisme a la comarca

La Generalitat incrementarà més d'un 50% els ajuts dels plans de foment del turisme per donar suport al territori

La consellera del Departament d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha anunciat que per aquest 2020, la Generalitat de Catalunya augmentarà en més d’un 50% els ajuts dels plans de foment territorial del turisme, ja que passaran a tenir una dotació de 10M€. Aquests plans, que pretenen donar suport al territori i fomentar el reequilibri turístic, són finançats gràcies als ingressos generats per l’Impost sobre Estades en Establiments Turístics (IEET). Els ajuts es van atorgar a un total de vint projectes i està previst que generin una inversió de 16,7M€. El Consorci de Turisme del Baix Llobregat, rebrà un total de 298.315 euros.

TuristesBL

Chacón ha destacat “l’impacte que tenen els Plans de Foment de Turisme per al món local, ja que són un estímul positiu per a la innovació en la creació de noves ofertes i per a la reconversió cap a un model de turisme descentralitzat i que busca oferir propostes interessants al llarg de tot l’any”. La consellera d’Empresa i Coneixement també ha afirmat que “el Govern català està al costat dels municipis turístics afectats pels aiguats del passat més d’octubre i pel temporal Gloria” i que per aquest motiu, “aquests ajuts prioritzaran les zones més perjudicades per les inundacions, ja que els projectes que presentin aquestes poblacions tindran una major puntuació”.

images turisme baix

La convocatòria del 2019 va proposar com a actuacions subvencionables aquelles adreçades a promoure la millora paisatgística i la lluita contra la pol·lució i la contaminació visual. De la mateixa manera, es van puntuar les destinacions que utilitzessin els indicadors sostenibles de la plataforma MitoMed+, les que tenien una població per sota dels 1.000 habitants, les que no havien rebut cap pla de foment i les que apliquessin el Manual de senyalització de camins publicat per la Direcció General de Turisme (DGT). També es va valorar si s’actuava sobre recursos que disposessin d’alguna declaració d’àmbit cultural o patrimonial. D’altra banda, es va subvencionar fins al 50% dels projectes presentats amb un màxim de 400.000€ per projecte.

Redacció / Fotos: Consorci de Turisme del Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
149

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix