Cervelló compta amb un nou servei de bus a demanda

Imprimeix

Augmenta l'interès per aprendre l’idioma a la comarca, especialment de la població nouvinguda

Des del proper dimecres 26 de febrer, el bus urbà de Cervelló experimentarà alguns canvis en el servei amb l’objectiu de millorar la mobilitat dels usuaris, fruit del conveni signat amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 

El servei el continuarà prestant l’empresa Soler i Sauret i, en una primera fase, tindrà un mínim de canvis i el més significatiu és que deixarà de ser gratuït. Per contraprestació es podrà gaudir dels avantatges del servei tarifari integrat, és a dir, es podran utilitzar els títols de tarifació social de l’AMB i de Ferrocarrils de la Generalitat, així com els títols d’1 zona de l’ATM, que permetran fer intercanvi amb les línies de bus metropolità urbanes i, sense haver de tornar a pagar, anar a Barcelona o a qualsevol dels municipis metropolitans. El preu del bitllet senzill serà de 2,40 euros.

reunio veins bus

Respecte a la freqüència del servei, al matí s’incrementa una expedició a primera hora i començarà el servei a les 8 hores i fins a les 14.45 h. A la tarda, que actualment no està en funcionament, s’implementarà un servei de bus a demanda a partir de les 16 hores amb dues noves línies. Es tracta d’una prova pilot que es posarà en marxa a Cervelló de forma pionera i que funcionarà amb reserva prèvia a través d’una aplicació de telefonia mòbil (AMB Bus a demanda Cervelló) o trucant com a mínim amb un dia d’antelació (al telèfon 936 325 133). El recorregut incrementa en 14 el nombre de parades, que estan degudament senyalitzades amb banderoles o pals informatius.

2020 02 26 cartell inici servei bus demanda

El vehicle també s’ha renovat i s’estrenarà un bus de 23 places que millora l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda o cotxets infantils, ja que canvia els graons per una plataforma elevadora. El bus és més sostenible, perquè redueix l’emissió de gasos contaminants i de partícules, i més tecnològic, ja que disposa de monitors informatius amb itineraris i informació sobre les parades.

Aparcaments d’intercanvi

D’altra banda, Cervelló posarà en marxa el pròxim 26 de febrer dos aparcaments d'intercanvi metropolitans basats en el concepte de Park & Ride (P+R) situats a prop de punts d'intercanvi de transport públic. Aquests aparcaments permeten l'estacionament de vehicles en zones identificades com a P+R que estan a prop de parades d’autobús, gràcies al conveni signat amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’objectiu és disposar d’un nombre reservat de places vinculades a l’ús del transport públic per fomentar així la intermodalitat i reduir l’ús del vehicle privat.  Concretament s’habilitaran a l’entrada de Can Guitart Vell, amb unes 25 places, i a Granja Garcia, amb 13 places, amb senyalització horitzontal a terra amb les places marcades i vertical en el recinte.

foto p r per web

imatge park ride

L'horari del servei és de dilluns a divendres de 5 a 23 hores. Fora d'aquest horari, els vehicles podran aparcar lliurement en la zona. A la tornada del viatge en transport públic, cal finalitzar el servei de P+R a través de l’App i en el cas d’altres municipis que tenen màquines comprovadores, cal validar el bitllet de transport utilitzat. A Cervelló no es disposarà de màquines i el control dels vehicles aparcats i autoritzats el farà la policia local. El temps d'estacionament màxim és de 24 hores des de l'inici de cada servei. Per donar a conèixer el servei s’han editat fulletons informatius i s’explicarà personalment als usuaris d’aquestes zones d’aparcament a través d’informadors els dies previs a la seva posada en marxa.

Redacció / Fotos: AMB-Aj. Cervelló