Barcelona CityTour i la pratenca Fundació Rubricatus uneixen forces

Imprimeix

Una col·laboració que permetrà crear un sistema per a la recollida, higienització i recircularització dels auriculars que l’empresa de busos turístics reparteix entre els usuaris del seu servei per lluitar contra l’emergència climàtica

Barcelona CityTour i la Fundació Rubricatus posen en marxa una col·laboració que els permetrà crear un sistema per a la recollida, higienització i recircularització dels auriculars que l’empresa de busos turístics reparteix entre els usuaris del seu servei. Gràcies a aquest acord es reduiran el nombre d’auriculars d’un sol ús utilitzats en els busos i es podran assolir uns objectius d’impacte positiu tant en matèria mediambiental com en la generació d’ocupació per a persones amb discapacitat intel·lectual.

RubricatusCityTour03

Beneficis

Gràcies als auriculars recirculats es deixarà de generar anualment 80 tones de CO2 i de consumir 1.300 litres d’aigua, a més de reduir un 99% l’impacte negatiu sobre l’esgotament de la capa d’ozó. Per altra banda el projecte també generarà ocupació per a quatre persones amb discapacitat intel·lectual del Centre Especial de Treball Tesiprat Serveis.

Amb aquest acord Barcelona CityTour i la Fundació Rubricatus trenquen amb el procés lineal habitual de comprar-usar-llençar, apostant així per un nou sistema d’economia circular. Per altra banda, responsables i curosos amb el medi ambient: tant la recollida com l’entrega del servei es durà a terme amb un vehicle elèctric, reduint així la generació de combustibles fòssils. També en tot el procés d’higienització i recircularització solament s’usaran materials i productes respectuosos i innocus.

RubricatusCityTour01

La Fundació Rubricatus és una entitat sense ànim de lucre ubicada al Prat de Llobregat. Es dedica a promoure i fomentar la integració social efectiva de les persones amb discapacitat mitjançant la creació de llocs de treball, la inserció laboral i la prestació de serveis de teràpia ocupacional. El seu Centre Especial de Treball, Tesiprat Serveis, aposta per projectes innovadors i d’economia circular per tal de generar noves oportunitats laborals per a persones amb discapacitat i al mateix temps apostar per un món més just, net i sostenible.

Redacció / Fotos: Fundació Rubricatus