La moció sobre el PDU Llevant-La Parellada arriba al Ple de Sant Boi

Presentada per la Plataforma Defensa dels Béns Comuns insta al govern municipal a una moratòria per obrir un debat ciutadà, fer un estudi sobre demanda d’habitatge i un de nou dins el plantejament del PDU Metropolità en relació amb aquest sector

El proper dijous 20 de febrer tindrà lloc el Ple municipal de Sant Boi de Llobregat on es decidirà sobre l'aprovació de la moció presentada per la Plataforma Defensa dels Béns Comuns per fer un estudi de viabilitat sobre la moratòria urbanística del PDU Llevant-La Parellada, promogut per l'Ajuntament de Sant Boi.

La Plataforma demana un procés participatiu amb la ciutadania en relació amb aquest projecte. Els acords que es proposen a la moció són ubicar el plantejament urbanístic en el sector de la caserna militar de Santa Eulàlia i la central receptora de la FECSA, donat que el 2003 es va arribar a un acord per traslladar ambdues instal·lacions fora del nucli urbà per tenir un model de ciutat unificat.

Captura de pantalla 2020 02 18 a las 10.27.55

D'altra banda, la Plataforma insta al govern municipal a fer un estudi acurat sobre la demanda d'habitatge, prioritzant la rehabilitació d'habitatges buits i un parc públic de lloguer social i assequible, així com fer un nou estudi dins el plantejament del PDU Metropolità en relació amb el sector Llevant-La Parellada.

Les entitats de la Plataforma qüestionen el model d'expansió urbanística de l'Ajuntament de Sant Boi i reclamen una moratòria per obrir un debat ciutadà amb l'objectiu de protegir els béns comuns per a les generacions futures, i tenint també present que el ple municipal ha declarat l'emergència climàtica a la ciutat.  

La Plataforma en Defensa dels Béns Comuns està integrada per: Federació d'Associacions Veïnals de  Sant Boi, Unió de Pagesos, DEPANA, Les Agulles-Ecologistes en Acció del Baix Llobregat, Grup Benviure, Plataforma Serres Garraf-Ordal, Sant Boi Camina i Bicibaix.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix