El Ministeri dona llum verda al PDUI de la Ròtula de Martorell-Abrera

S'executaran les mesures de condicionament necessàries per a garantir en tot moment que el nivell de servei i de seguretat viària en les carreteres afectades es manté inalterat

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha resolt informar favorablement, referent a la seva afecció a la Xarxa de Carreteres de l'Estat, el Pla Director Urbanístic d'Infraestructures de la Ròtula Martorell–Abrera. Un PDUI que afecta els municipis de Martorell, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes, Esparreguera, Castellbisbal, Olesa de Montserrat i Abrera.

De l'anàlisi de la documentació presentada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, s'ha pogut comprovar, de manera global i del costat de la seguretat, que els desenvolupaments previstos en el PDUI no produiran afeccions significatives en la Xarxa de Carreteres de l'Estat, excepte en trams puntuals i elements de diversos enllaços, per als quals l'Estudi de Mobilitat que acompanya al PDUI proposa modificacions que milloren el seu funcionament i que permetran mantenir inalterat el nivell de servei d'aquests, complint així el que es disposa en l'article 36.9 de la Llei 37/2015, de 29 de setembre, de Carreteres.

pdui baix llord

La posterior concreció dels desenvolupaments urbanístics previstos, Cinturó Oest, Xámenes i Can Cases, exigirà l'elaboració dels corresponents instruments de planejament i/o desenvolupament que, prèviament a la seva aprovació, hauran de ser informats pel Mitma de manera vinculant.

Per a això, hauran d'aportar els seus respectius estudis de trànsit i capacitat i les consegüents mesures de condicionament de la Xarxa de Carreteres de l'Estat i els seus enllaços, de manera que es garanteixi que es manté inalterat el nivell de servei per cadascun dels desenvolupaments amb independència dels altres i conjuntament.

mapa pdui

El PDUI haurà d'establir les corresponents reserves de sòl per a infraestructures viàries que no impedeixin la materialització de les actuacions en planificació per la Direcció General de Carreteres o la Generalitat, la qual vindrà delimitada per l'envolupant de totes les actuacions en planificació, a llarg termini, per tots dos organismes. Aquesta envolupant es representa en el pla que s'acompanya a continuació.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix