Millores d’accessibilitat en un centenar de nous autobusos de TMB

Els col·lectius de persones amb mobilitat reduïda les havien sol·licitat

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha incorporat millores d’accessibilitat en 105 nous autobusos. L’interior s’ha dissenyat per “facilitar l’accessibilitat i el confort dels passatgers”, amb portes àmplies i el màxim d’espai pla. A més, el desplegament de la rampa s’ha ajustat a l’obertura de les portes perquè la maniobra d’entrada i sortida de les cadires de rodes sigui “més segura”. La millora més visible és la disposició enfrontada dels dos espais reservats a cadires de rodes i cotxets infantils, un a cada banda de la caixa de passatge, més grans. A més, s’han afegit cingles ajustables per reforçar la seguretat i per lligar objectes perquè no caiguin sobre els passatgers durant el recorregut.

tmb autobusos 2

Aquestes millores d’accessibilitat havien estat sol·licitades per col·lectius de persones amb mobilitat reduïda, que aquest divendres han visitat la nova flota a la Zona Franca del Llobregat. A la trobada hi ha participat també la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, i els responsables i tècnics d’Autobusos i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

visita tecnica accessibilitat busbcn impd tmb

Els nous autobusos han estat adquirits per TMB dins del programa de renovació de flota per substituir els vehicles dièsel o de gas que han arribat al final de la vida útil. Les millores d’accessibilitat s’han afegit a les ja consolidades, com el terra antilliscant, el mecanisme d’inclinació de la carrosseria per reduir la distància amb la vorera de les parades o la rampa retràctil a la porta central.

Redacció / Fotos: TMB

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
157

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix