Més de 8.700 alumnes del Baix inicien les proves d’avaluació de 4t d’ESO

Imprimeix

S’avaluen les competències i coneixements bàsics que els alumnes participants han d'haver assolit al final de l'educació secundària obligatòria

Un total de 79.036 alumnes, dels quals 8.781 al Baix Llobregat, duran a terme, entre avui i dijous, les proves d’avaluació de 4t d’ESO. Una avaluació que permet determinar quin és el grau d’assoliment de les competències bàsiques en acabar l’etapa d’ensenyament obligatori.

proves eso

D’aquesta manera, s’avaluen les competències i coneixements bàsics que els alumnes participants han d'haver assolit al final de l'educació secundària obligatòria. El grau d’assoliment es determina en els següents àmbits: competència comunicativa lingüística -en llengua catalana, castellana i estrangera i en aranès a l'Aran; competència matemàtica i competència cientificotecnològica.

Novetat

Enguany, les proves presenten una novetat: per primera vegada, els correctors tenen el suport d’una plataforma digital que agilitza el procés de correcció. A l’edició anterior ja es va implementar per a la correcció de les preguntes tancades. En l’edició d’enguany, per primera vegada també s’implantarà en la correcció de les preguntes obertes i en les redaccions, on els correctors tenen el suport de l’esmentada plataforma.

proves evaluacio eso

L’avaluació de 4t d’ESO té caràcter diagnòstic i no marca, en cap cas, la superació o no de l’etapa. La realització de les proves es durà a terme en dos dies: avui els alumnes s’avaluaran en les competències de llengua estrangera, àmbit matemàtic i llengua catalana; i demà dijous en l’àmbit cientificotecnològic, llengua castellana i llengua aranesa pels alumnes de l’Aran.

L’alumnat prové de 1.081 centres educatius catalans, ja siguin públics, concertats o privats. La distribució d’alumnat en funció dels diferents serveis territorials és la següent:

Redacció / Fotos: Arxiu-Dep. Educació