S’inaugura la primera residència de persones amb discapacitat intel·lectual

Imprimeix

La nova instal·lació de Sant Boi tindrà com a objectius una bona qualitat de vida per a les persones usuàries i afavorir la seva autonomia personal

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, juntament amb l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, ha inaugurat avui la primera llar residència pública per a persones amb discapacitat intel·lectual d’aquest municipi del Baix Llobregat.

La llar residència està adaptada tant a les activitats diàries de les vuit persones que hi resideixen, com a les necessitats individuals de rehabilitació i terapèutiques. Proporcionar una bona qualitat de vida a les persones usuàries i afavorir-ne l’autonomia personal i social són els objectius principals del servei.

santboi el resi

En aquest sentit, el conseller El Homrani ha destacat que el nou servei dona atenció de qualitat als nois i noies amb discapacitat que ho necessiten” perquè “puguin desenvolupar la seva vida de forma autònoma i en un marc d’integració social i familiar.” La llar –on viuen 8 persones- “vol ser un espai ple de vida, caliu, socialització i trobada, un espai de creixement personal, d’aprenentatge i de treball compartit.”

La llar residència està concertada per l'Ajuntament del municipi amb la Generalitat, mitjançant un conveni de col·laboració. L'administració local aporta el local i gestiona el servei, mentre que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat n'assumeix el finançament. Concretament, està previst que aquest any s’hi destini un màxim 228.000 euros. La cooperativa Suara s'ocupa de l'atenció a les persones residents.

El conseller ha fet una defensa del valor de la diversitat: Equipaments com el que avui inaugurem serveixen per anar construint una societat diversa, un país que valori la diversitat. Que entengui que la diferència ens aporta riquesa social i cultural. Volem, sobretot, un país que entengui que la diversitat no pot ser l’origen de cap discriminació ni desigualtat; i que les persones amb discapacitat de casa nostra han de poder gaudir d’oportunitats que els permetin tenir una vida plena.”

b122519f 82bc 49bc 8780 18ec466bf474

D’altra banda, l’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha dit estar "molt il·lusionada perquè s'ha fet realitat un desig llargament esperat per moltes persones, famílies i professionals de la ciutat". Moret ha recordat que "aquesta llar cobreix una necessitat que s'incorpora al bon nombre de recursos que disposa Sant Boi dedicats a les persones amb discapacitats."

Sant Boi de Llobregat disposa d’altres equipaments adreçats a les persones amb discapacitat intel·lectual, que són: el centre ocupacional Sant Jordi, la residència Santa Anna (al Parc Sanitari Sant Joan de Déu), la residència i el centre de dia Los Sauces (especialitzats en l'atenció a la pluridiscapacitat).

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat-Dep. Treball