L’any passat es van fer més de 730 milions de viatges en metro i autobús

Imprimeix

Segons l’AMB el volum representa un increment del 2,7% respecte el mateix període del 2018

Segons les dades de l'AMB de tancament de l'any 2019, entre el gener i el desembre es van fer 730,14 milions de viatges al sistema de transport públic de metro i autobús de gestió directa i indirecta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), volum que representa un increment del 2,7 % respecte al mateix període del 2018.

Aquest creixement implica que als transports públics de l'AMB s'han fet fins a 19,36 milions de nous desplaçaments respecte al 2018. Uns viatges que, segons recorda l'organisme metropolità, no es fan en vehicle privat gràcies a l'oferta actual i que suposen un estalvi mediambiental en emissions de 10.362 tones de CO2, 1,7 tones de PM i 32,40 tones de NOx. L'AMB destaca que el 2019 els serveis de gestió indirecta de l'AMB han superat, per primera vegada, els 100 milions de viatges i s'ha assolit, així, un rècord històric.

hqdefault

En aquest sentit, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, ha recordat la tasca que està fent l'AMB, que està liderant una estratègia amb projectes i inversions per seguir impulsant l'ús del transport públic, la bicicleta i els serveis de mobilitat sostenibles alternatius. "A l'AMB treballem intensament per millorar el transport públic, com hem demostrat en el darrer mandat, amb nous serveis com el Bus Exprés o el Metrobús, o altres millores com la tarifa metropolitana, que segurament han contribuït a l'increment d'ús del transport públic, però ho fem condicionats per unes inversions insuficients o per una política industrial espanyola i catalana que en els darrers anys no ha afavorit gens la reconversió cap als vehicles nets o la mobilitat sostenible en general", ha exposat.

Redacció / Fotos: Arxiu