Els veïns i veïnes del barri de Can Tries de Gavà es revelen

Consideren que estan abandonats per un Ajuntament de Gavà que afirma que la crisi va aturar diversos projectes previstos però continuen realitzant inversions

Els veïns i veïnes del barri Can Tries han dit prou. La situació “d’abandonament” que viu aquesta zona veïnal de Gavà des de fa anys ha acabat amb la paciència dels centenars de persones que hi viuen. Un profund descontentament canalitzat a través de l’Associació de Veïns de Can Tries.

1904241 1375356046073825 1107094543 n

Accés Riera Sant Llorenç Riu Llobregat

DSC09604

El seu president, Pedro Agudo, és molt contundent a l’hora d’exposar les mancances que pateix del barri “per la falta d’inversions i manteniment de l’Ajuntament. Raquel Sánchez es va prometre una millora abans de les eleccions municipals i ara, amb la majoria, s’ha oblidat de nosaltres. Diners en tenen però només prioritzen determinades zones de la ciutat on es gasten milers d’euros.”

DSC09524

Meandre Riera Sant llorenç 2

Drecera Can Tries Joan I

Meandre Riera Sant llorenç

Segons Agudo es veu visible al barri la manca d’inversions en manteniment. “El centre cívic està en mal estat en tot el seu conjunt”, explica. El president també és molt crític quan es parlar de la pavimentació dels carrers: “només s’ha asfaltat el carrer Riu Anoia, i els altres els han deixat de la mà de déu. És a dir un carrer en trenta anys. És molt lamentable”. Les voreres també és un dels grans problemes que pateixen els veïns de Can Tries. Segons Agudo, “no es pot caminar per les voreres per falta d’amplària i la presència de pals de fusta que, en molts casos, fa que els vianants hagin de baixar de la vorera”.  

cantries 3

DSC09657

Camí Can Tries 4

Un altre problema important que hi ha al barri és la insuficient, segons el president de l’AAVV de Can Tries, neteja perimetral del barri, “on s’acumula brossa i hi ha un excés de matolls que posa en perill a la població en cas d’incendi, ja que molts habitatges estan pròxims a zones boscoses”. I per últim, es manté la demanda històrica del soterrament de la línia de mitja tensió que travessa el barri.

cantries 2

El grup municipal d’ERC-Gavà ja ha anunciat que presentarà una proposta al proper Ple demanant que se solucionin i s'atenguin les demandes dels ciutadans de Can Tries.

Posició de l’Ajuntament

D’altra banda, Rosa Maria Fernández, tinenta d’alcalde a l’Ajuntament, reconeix que “hi ha mancances, però com a tots els barris de la nostra ciutat. Nosaltres intentem fer coses però cal prioritzar els recursos que tenim. De fet, en l’anterior mandat va haver-hi diverses actuacions al barri entre els quals hi havia la pavimentació del carrer Riu Anoia.”

rosa fernandez

Fernández explica que “amb la Llei de Barris, que van signar amb la Generalitat, es dotava d’un pressupost per inversions urbanístiques a barris com Can Tries i Ca n’Espinós o Les Farreres. Amb l’arribada de la crisi econòmica va impedir que els projectes es portessin a terme. Posteriorment, amb la millora de la situació el consistori va poder agafar musculatura econòmica però la Generalitat va tancar l’aixeta i va suspendre la Llei de Barris” i afegeix que “continuem reclamant a la Generalitat poder treballar amb altres projectes pendents pels nostres barris, així com amb l’AMB i la Diputació. Fem inversions de manteniment i les seguirem fent.”

A més, sobre la neteja del perímetre, la tinent d’Alcalde explica que “és un barri complicat perquè està a la faldilla de la muntanya però s’estan fent actuacions de manteniment amb l’ADF o Protecció Civil” i del problema de les voreres diu que “hi ha també problemes d’aquests tipus en altres barris com a Can Tintorer, i hem de prioritzar. La nostra política en el programa d’inversions és intentar ser els més equitatius possibles amb tots els barris encara que destinem més dotació pressupostària a les zones que ho necessiten més.”

Redacció / Fotos: Google Maps-AAVV Can Tries-Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
170

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix