Sant Boi de Llobregat promociona la seva carxofa

Imprimeix

Una campanya conjunta de l'Ajuntament i la Cooperativa Agrària Santboiana promou aquest producte i un distintiu identificarà els establiments adherits a aquesta iniciativa

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i la Cooperativa Agrària Santboiana van presentar al Mercat de Sant Jordi la campanya 'La Carxofa de Sant Boi'.

Els establiments de la ciutat adherits (una dotzena fins ara) lluiran un distintiu que els acreditarà com a punts de comercialització d'un producte de qualitat, fresc i de proximitat conreat al Parc Agrari del Baix Llobregat. La Cooperativa Agrària proporciona carxofes de Sant Boi als establiments participants.

presenta santboi carxofa

També es va donar a conèixer la Carxofa Beer, una beguda elaborada pels xefs Toni Romero i Alberto Alguacil, dels establiments locals Pastisseria El Romaní i Restaurant El Pou de la Beleta, respectivament. Els xefs van oferir al públic assistent un 'showcooking' amb iogurt de calçot, bikini de carxofa i cafè de carxofa.

presenta santboi carxofa 2

Un símbol a la ciutat

La carxofa és el producte agrícola més característic de Sant Boi i del Parc Agrari del Baix Llobregat. Constitueix un símbol de l'estratègia municipal per avançar cap a una ciutat saludable i sostenible, un signe d'identitat de l'agricultura santboiana i un potencial atractiu de turisme de proximitat.

presenta santboi carxofa 3

Des de fa dotze anys, l'Ajuntament s'implica en la promoció d'aquest producte mitjançant la celebració de la Carxofada, una activitat popular que ha esdevingut una de les principals cites del calendari festiu santboià. La Fira de la Puríssima, el Mercat de Pagès i el Karxofarock són altres iniciatives locals vinculades al mateix producte.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat