La 36a Mostra de Sant Vicenç va tornar a aplegar milers de persones

Comerç, tradició, gastronomia i oci per a tots els públics van confluir del 24 al 26 de gener

Sant Vicenç dels Horts va viure del 24 al 26 de gener una nova edició de la Festa Major d’hivern, unes jornades que apleguen centenars d’actes que s’inscriuen sobretot en dos esdeveniments puntals per la ciutat: la 36a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, i la III Mostra Internacional de Pastisseria. Tot plegat reuneix milers de persones al municipi durant tres dies, cada cop més vingudes de fora, que s’interessen per l’oferta lúdica, cultural i comercial que proposa Sant Vicenç dels Horts cada any.

gent mostra 1

Durant l’acte de cloenda l’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, va expressar el seu agraïment a totes les persones, entitats, comerços, empreses i institucions que han treballat i donat el seu suport perquè tots els actes es poguessin dur a terme, i va afirmar que la Mostra 2020 “s’acaba i a partir d’ara ens posem a treballar en la vinent perquè sigui com a mínim tan exitosa com aquesta. Continuem treballant, obrint la ciutat, gaudint-la i projectant-nos com una ciutat de primer ordre.”

comi 1

Capital de la pastisseria

En la tercera edició de la Mostra Internacional de Pastisseria, Sant Vicenç dels Horts va aconseguir que aquest esdeveniment estigui marcat en vermell dins del calendari del sector i enguany ha fet un pas endavant molt important. En especial per l’entrega dels guardons Fava de Cacau que han premiat a les millors 50 pastisseries de Catalunya. Centenars de professionals van assistir a la gala i van expressar el seu agraïment perquè es faci una aposta tan decidida per la difusió de la qualitat gastronòmica del país.

pasti 1

pasti 2

Les demostracions en directe de pastisseria van ser tot un èxit, amb un total de mil localitats ocupades durant el cap de setmana a l’estand de la plaça de la Vila. Professionals de renom internacional com Saray Rodríguez, Maurici Cot, Stephanie Vastel, Ricard Martínez i Carla Rodrigues, entre d’altres.

Vitalitat comercial

La 36a Mostra suposa un impuls pel comerç i la gastronomia locals, on va destacar el showroom i l’exposició del concurs d’aparadors, al carrer de Mn. Josep Duran, i l’espai de dinamització de la plaça de Lluís Companys, amb showcookings amb productes de proximitat i un apartat d’oficis gastronòmics per ensenyar com tallar la carn o com fer pasta fresca i pa.

show 1

comer 1

nnnoo

Pel que fa a l’agricultura, l’essència de Sant Vicenç dels Horts, es va poder conèixer el projecte de Borsa de Terres, un servei d’intermediació entre persones propietàries de finques abandonades o en desús i persones, associacions o cooperatives que necessiten terra per treballar. També es va informar de l’Espai Test Agrari per testar nous projectes en un entorn favorable abans d’engegar un negoci i la pagesia local va organitzar una xerrada per conèixer el passat del municipi.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts-LPdB

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
158

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix