El pregó posa en marxa la Fira de la Candelera de Molins de Rei

Imprimeix

Durant l’acte s’ha visualitzat i homenatjat les persones que fan possible aquest esdeveniment

La 169a Fira de la Candelera ja està oficialment en marxa un cop celebrat el tradicional pregó. Un acte que enguany ha volgut servir per posar en valor a totes aquelles persones que treballen en l’organització d’aquest espectacular esdeveniment. La Fira ja camina i vol fer-ho de forma més solidària i inclusiva. L’acte s’ha pogut seguir amb llenguatge de signes, un fet que s’està normalitzant en les principals activitats organitzades a la vila amb l’objectiu d’acostar-les a tothom.

Novament ha estat un pregó coral, en el que han compartit protagonisme diferents persones estretament vinculades a diferents àrees organitzatives de la Fira: muntatge, seguretat, mobilitat, expositors... Totes elles han tingut la possibilitat de compartir la seva experiència i donar valor a un acte que tarda mesos a preparar-se i que després es consumeix en uns pocs dies.

Una de les persones que més experiència té en aquest àmbit és Alfred Bofill, que durant molts anys va estar al capdavant de l’empresa contractada pel muntatge del recinte firal. Bofill ha repassat durant el pregó algunes fites importants que han tingut lloc durant aquests 169 anys d’organització, subratllant des de pressions polítiques fins a fenòmens meteorològics adversos de gran magnitud.

Gener20 10662 OK 01

També han participat en el pregó Fernando González, coordinador de les prop de 100 persones que fan tasques de vigilància; Gemma Soler, gerent de l’empresa que facilita la mobilitat amb els busos llançadora; Xavier Mas, coordinador dels expositors del sector de l’automòbil; i Sergi Casasempere, responsable del subministrament elèctric del recinte firal.

EPR7weGX4AAQz0z

Com és habitual també han intervingut a l’acte el regidor de fira i l’alcalde. El regidor, Pep Puiggarí, ha definit la Candelera com una Fira estretament arrelada al territori” i que és testimoni “de l’evolució de la nostra societat del segle XIX al segle XXI”. Per la seva banda, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha afirmat que “tenim una Fira única, que durant els seus 169 anys d’història ha unit a tots els molinencs i molinenques” i ha demanat que aquest fet serveixi d’exemple “per treballar entre tots per Molins de Rei, una vila desitjada, amable, integradora i solidària”. I és que per l’alcalde, “la fira no es fa sola de la mateixa manera que el poble no es fa sol.”

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei