Sant Vicenç dels Horts distingeix les 50 millors pastisseries de Catalunya

Els guardons Fava de Cacau és una iniciativa que busca esdevenir un reconeixement de referència en el món pastisser

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va lliurar ahir, per primer cop, els guardons Fava de Cacau–Sant Vicenç dels Horts, a les 50 millors pastisseries de Catalunya. Aquesta iniciativa busca esdevenir un reconeixement de referència en el món pastisser, a la vegada que la Mostra es troba totalment consolidada com a esdeveniment cabdal del sector anualment.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha destacat la importància d’uns “guardons que han de servir per valorar públicament la feina i l’altíssim nivell que hi ha darrera de qualsevol elaboració pastissera”. Comino va valorar especialment “la feina de les pastisseries que dignifiqueu, arreu del territori, un ofici tan artesà i exigent com és el vostre”. I va afegir: “Per això han nascut, amb una gran ambició, aquests guardons Fava de Cacau, que espero que serveixin per motivar-vos encara més en el vostre dia a dia.”

Els guardons Fava de Cacau–Sant Vicenç dels Horts, organitzats per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, han reconegut les 50 millors pastisseries de tot Catalunya. La llista l’ha confeccionada un jurat independent creat i coordinat per un equip de 3 especialistes: Ramon Morató, Marc Balaguer i Josep Sucarrats. Aquests 3 professionals s'han encarregat de seleccionar el jurat, que està format per professorat de pastisseria, periodistes especialitzats en gastronomia i pastissers i pastisseres que no disposen d’una pastisseria en propietat perquè resideixen a restaurants, acadèmies, etc.

En la cerimònia d’entrega dels guardons de la III Mostra Internacional de Pastisseria, que s’ha realitzat a Sant Vicenç dels Horts el dissabte 25 de gener de 2020, s’ha donat a conèixer el nom de les 50 millors pastisseries de Catalunya, que són:

Captura de pantalla 2020 01 26 a las 9.45.25

A més, també s’han revelat les 5 pastisseries mereixedores d’una menció especial, que són:

HOFMANN, Fava d'or a la pastisseria innovadora (A l'establiment/pastisser de la llista que més destaqui per les seves propostes innovadores)

CAN TUYARRO, Fava d'or a la tradició viva (A un establiment de llarga trajectòria que conserva el seu estil i esperit en bona forma)

L'ATELIER, Fava d'or de benvinguda (A l'establiment d'obertura recent que ja ha fet més mèrits per incorporar-se a la llista)

LA MALLORQUINA-CAN CABRISAS, Fava d'or al dolç singular (Reconeixement a un producte únic: tant pot ser una tradició ultra local ben conservada com una creació d'autor recent i reeixida)

MAURICI COT, Fava d’or a la cura d’al·lèrgens i intoleràncies (Reconeixement a les elaboracions amb productes atípics atenent les necessitats de persones al·lèrgiques i intolerants als ingredients tradicionals de Pastisseria.

Captura de pantalla 2020 01 26 a las 9.43.48

La llista de les 50 millors pastisseries es pot consultar en l’APP Fava de Cacau, on també es recullen els vídeos de les sessions de cuina en directe de la 3a Mostra Internacional de Pastisseria, així com de les edicions anteriors.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix