El Papiol estrena la seva primera biblioteca

Imprimeix

Es tracta d’un edifici de 2.500 metres quadrats que albergarà també el nou espai per a entitats del Papiol i un aparcament, han explicat fonts municipals.

La biblioteca rep el nom de Valentí Almirall en homenatge a aquest polític, periodista i escriptor del segle XIX, considerat un dels pares del catalanisme modern. Almirall (1841-1904) fou baró del Papiol (la seva família encara és la propietària del castell del poble), tot i que mai no en va fer ostentació. L’escriptor, reconegut arreu com l’autor de Lo Catalanisme, també va fundar, entre d’altres, el primer diari en llengua catalana, el Diari Català.

Els usuaris es podran emportar en préstec tot tipus de documents, utilitzar les zones wi-fi per connectar-te a Internet i apuntar-se a les activitats que oferirà la biblioteca: cursos d'informàtica, clubs de lectura, tallers i xerrades, entre d'altres.

La biblioteca compta també amb una àrea infantil i una sala d’actes amb capacitat per a 50 persones que acollirà activitats de caràcter cultural, social i educatiu.

Redacció | Foto: Ajuntament El Papiol