Les obres del parc del passeig Maragall de Gavà comencen amb polèmica

Diversos veïns i veïnes critiquen la tala de diversos arbres i l’Ajuntament contesta que incrementarà la massa arbòria amb aquesta actuació de millora de la zona

Les obres d’adequació del parc del passeig Maragall de Gavà es van iniciar amb força polèmica. Segons ha pogut saber La premsa del Baix, l’actuació de l’Ajuntament es dividirà per trams. A la zona central es crearà una nova àrea de jocs infantils i es millorarà l’accessibilitat. Així mateix, es modificarà la fesomia d’aquest espai amb una proposta més paisatgística amb l’entorn actual del passeig i amb capacitat per integrar l’activitat lúdica dels jocs infantils. Un altre tram del parc a tractar és la vorera del carrer Montflorit. Serà arranjada amb l’objectiu de millorar la urbanitat i l’accessibilitat en general. En aquest sentit, s’ampliarà la vorera, cosa que suposarà modificar el mur de contenció existent i retirar els arbres els dos pollancres i la tipuana actuals. Totes dues intervencions afectaran algunes unitats d’arbrat.

En aquest punt, diversos veïns i veïns han posat el crit al cel per la tala dels arbres sense cap avís i consideració, segons aquests. Diverses persones ens han fer arribar la seva preocupació de l’actuació de l’Ajuntament, ja que consideren que hi haurà una disminució de l’arbrat urbà amb la consegüent pèrdua de l’entorn natural de la ciutat. Fins i tot, el grup municipal d’ERC ha criticat la “forma de fer” de l’equip de govern qualificant l’inici d’obres de “destraler que exemplifica la manera com el PSC Gavà exerceix el govern de la ciutat.”

89d98282 3b46 444d a267 78c6269c2909

Des de l’Ajuntament, s’ha volgut puntualitzar que els treballs de millora del parc del passeig Maragall afectaran només tres arbres, dos dels quals estaven malalts. Segons fonts municipals, l’actuació preveu la plantació d’un total de vuit arbres, de manera que s’incrementarà la massa arbòria del parc. “Tant en aquesta intervenció, com en la que iniciarem aviat a la zona de jocs del parc del Mil·leni, els arbres que se suprimeixin seran substituïts, sempre que estiguin sans, en altres punts de la ciutat”, es manifesta.

Redacció / Fotos: Arxiu/Particulars (Elisabet Alsina)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix