Llum verda per a la regularització de la urbanització de Sant Roc

Imprimeix

La Diputació de Barcelona redactarà el projecte per endreçar aquest barri, gràcies a un acord amb l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i el de Santa Coloma de Cervelló

El Ple municipal de Sant Vicenç dels Horts va aprovar, per unanimitat, acceptar el conveni amb la Diputació de Barcelona que permetrà regularitzar la urbanització de Sant Roc. L’ens supramunicipal redactarà el projecte per endreçar aquest barri, que presenta mancances urbanístiques des de la dècada dels 50. Aquest estudi és possible gràcies a un acord entre Diputació i els ajuntaments de Sant Vicenç i de Santa Coloma de Cervelló, atès que Sant Roc abasta part dels dos municipis. En aquest sentit els dos municipis es podran beneficiar d’una subvenció de la Diputació per redactar el projecte de reparcel·lació, que adaptarà a la legislació vigent la situació urbanística del barri.

Captura de pantalla 2020 01 21 a las 8.14.48

Urbanització des dels anys 50

L'origen de la urbanització de Sant Roc data de principis dels anys cinquanta amb la parcel·lació d’un parell de grans finques rústiques al marge de la legalitat urbanística. Aquest procés de parcel·lació es va anar intensificant amb els anys, fins i tot en terrenys qualificats pel Pla General Metropolità (PGM) de 1976 com a equipaments i parc forestal. La majoria de les edificacions són d'autoconstrucció, amb parcel·les unifamiliars i plurifamiliars, i amb manca d'estructura vertebradora, d'urbanització, de zones verdes i d’equipaments.

Captura de pantalla 2020 01 20 a las 23.56.43

L'any 1984 es va aprovar el Pla Especial de Remodelació Interior (PERI) de Sant Roc, que juntament amb la modificació de PGM de l'any 2000 formen el planejament vigent. Aquests instruments aborden les principals problemàtiques del barri amb relació a la mobilitat, vertebració urbana, millora de l'edificació, millora dels serveis urbanístics i execució de la gestió urbanística.

Redacció / Fotos: Google Maps-Aj. Sant Vicenç dels Horts