Els Mossos escorcollen les instal·lacions d'IQOXE del Prat

L’actual conseller delegat de l’empresa accidentada a Tarragona és el cornellanenc José Luis Morlanes

Els Mossos d'Esquadra van escorcollar ahir, per ordre judicial, les instal·lacions de l'empresa IQOXE a la Canonja (Tarragonès). Una comitiva judicial encapçalada per la magistrada del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona ha entrat a la planta aquest dijous a la tarda, entre les quals dues furgonetes dels Mossos d'Esquadra. A més, hi ha constància que també hi va haver presència policial a la seu d'IQOXE al Prat de Llobregat, l’empresa Plastiverd (els Mossos d'Esquadra han arribat a quarts de cinc de la tarda amb una ordre judicial i han demanat documentació i han fet preguntes a alguns treballadors). La causa, oberta arran de l'explosió de dimarts que ha deixat tres morts i set ferits, està sota secret de sumari.

1579199674272

La investigació sobre les causes i les circumstàncies en què es va produir l'explosió al reactor d'IQOXE serà clau per determinar la possible responsabilitat penal de l'empresa que té com a conseller delegat el cornellanenc José Luis Morlanes (resideix actualment a Sant Just Desvern). Fonts jurídiques apunten que es podria atribuir homicidi imprudent a la firma si es detecten negligències o deficiències de manteniment o de seguretat a la planta.

morl

Ja el dia de l'explosió, la magistrada titular del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona va encapçalar la comissió judicial en les tasques d'aixecament dels cadàvers al pis de Torreforta on va impactar un projectil i a la mateixa planta afectada. La fiscalia també hi ha estat present, però no ha obert diligències pròpies en haver-hi ja una causa judicialitzada.

Fonts judicials han indicat que, si es detecten possibles deficiències o negligències de manteniment o en l'adopció de seguretat a la planta es podrien atribuir a l'empresa homicidis imprudents i lesions. A més, també es podria perseguir la companyia per suposats delictes contra els drets dels treballadors en cas que hagués incomplert la normativa de seguretat laboral. De fet, l’empresa havia estat sancionada en quatre ocasions en els darrers anys, tres per incomplir les normes de seguretat i salut i un quart expedient relacionat amb les condicions de treball.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix