El ball de Gavà reivindica un lloc per celebrar les seves activitats

Imprimeix

Proposen poder utilitzar la bolera de Barnasud que actualment es troba tancat i en desús

La paciència té un límit i per a dues entitats de ball de Gavà -Associació Amics del Ball i Associació Cultural de Ball- ja s’ha exhaurit. Des de fa ja un temps reivindiquen un espai per realitzar unes activitats que apleguen un gran nombre de persones.

La situació encara s’agreuja més en el moment que una de les dues, l’Associació Cultural de Ball de Gavà, ja no pot fer ús de les instal·lacions del col·legi Jacme March a conseqüència d’un enfrontament amb la direcció del centre educatiu que els ha deixat sense cap espai (no troben un local disponible per seguir organitzant sessions de ball). De moment, la crida que ha fet l’entitat a l’alcaldessa, Raquel Sánchez, no ha tingut una resposta que pogués oferir una solució al problema. 

effea5fe b28d 4d10 80cb 52c54224cb2e bowling

Alternativa

D’altra banda, les dues entitats han fet un front comú i proposen adequar les instal·lacions de la bolera de Barnasud, que actualment es troben tancades i sense cap futur d’obertura. Tant L’Associació Cultural de Ball com Amics del Ball consideren que seria una bona solució si es pogués fer una rehabilitació de l’espai perquè tant les associacions com la resta d’entitats gavanenques i la ciutadania poguessin disposar d’un nou espai.

Primera resposta

La denúncia de la difícil situació en la qual es troba l’Associació a través de les xarxes socials ja ha tingut una primera resposta. El grup municipal d’ERC-Gavà ha manifestat el seu suport i, a més, ha criticat la manca espais culturals i de lleure populars que hi ha a la ciutat. Els republicans consideren que en els darrers anys s’han perdut instal·lacions que s’havien utilitzar per aquest fi com l'espai del centre cultural (ara en mans privades), els baixos del casal Sant Jordi (inutilitzables per humitats), les pistes esportives Ernest Barrufet (al terrat de l'antic MercaGavà) o la previsible pèrdua de gran part de les pistes esportives i parcs de la Masia de Can Sallares (per la urbanització prevista d'aquests espais).

Així doncs, ERC-Gavà proposa que s’adeqüin les instal·lacions de la bolera del Barnasud com a pavelló multiusos per tal que l’esmentada associació com altres entitats i la ciutadania en el seu conjunt en puguin treure profit. Aquesta problemàtica de manca d’espais impedeix un correcte desenvolupament de la vida cultural i social de la ciutat, atrofiant el creixement i expansió d’entitats i que fa que, cada vegada més, adquireixi les característiques d’una ciutat dormitori. Cal un Pla d'usos.”

Redacció / Fotos: Google Maps