AENA planteja als ajuntaments allargar la tercera pista de l'Aeroport

El seu president, Maurici Lucena, s’ha trobat amb els alcaldes dels ajuntaments baixllobregatins afectats on els exposa les possibilitats

El president d'AENA, Maurici Lucena, s'ha reunit avui amb ajuntaments i institucions de l'entorn de l'Aeroport Josep Tarradelals Barcelona-El Prat on els ha plantejat l'allargament de la tercera pista per evitar el col·lapse de la infraestructura, segons informa l’ACN. Fonts d'Aena han explicat que aquesta és una de les opcions plantejades però que encara no hi ha una decisió presa. A banda d'aquesta opció també hi ha la possibilitat de complementar amb l'aeroport de Girona, arribar al màxim de l'operativa de 90 operacions per hora o bé la pista sobre el mar, tot i que aquesta es descarta pels costos ambientals que comportaria. La ronda de contactes iniciada per Lucena no ha finalitzat i, un cop ho faci, es prendrà una decisió a mig termini.

NlD1m9XC aeroport

Lucena s'ha reunit ja amb els ajuntaments del Prat de Llobregat, Sant Boi, Gavà, Viladecans i Barcelona i també s'han mantingut contactes amb la Generalitat. En aquestes trobades, s'ha exposat la idea d'allargar 500 metres la tercera pista com a solució a la necessitat de creixement de la instal·lació aeroportuària. Fonts d'AENA han indicat que la prioritat és fer un desenvolupament sostenible.

D'altra banda, es mantenen els terminis previstos per a la construcció de la terminal satèl·lit, de la que s'està redactant el projecte i que ha d'estar finalitzada el 2026. El límit fixat per a l'Aeroport del Prat són 55 milions de passatgers anuals i el 2019 va tancar amb 52,6. La Cambra de Comerç de Barcelona va presentar fa mig any un estudi que preveia arribar als 90 milions de viatgers el 2030 i que abans d'aquesta data ja s'hagin superat els 70 milions que preveu el Pla Director.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix