L’Ajuntament de Cornellà restringeix el trànsit a la carretera del Prat

Imprimeix

Segons el consistori vol reduir i pacificar el trànsit de la zona els caps de setmana i festius

Segons informa l’Ajuntament de Cornellà, el tram inicial de la carretera del Prat, entre el passeig dels Ferrocarrils Catalans i el carrer Francesc Layret, està restringit al trànsit de vehicles cada cap de setmana des de ja fa algunes setmanes. Concretament des de les 20.00 hores del divendres fins a les 24.00 hores del diumenge i els dies festius, amb la voluntat de reduir i pacificar el trànsit de la zona.

Captura de pantalla 2020 01 10 a las 16.02.52

L'acció s'integra dins del conjunt d'actuacions dutes a terme últimament en el barri Riera, emmarcada en el projecte Cornellà Natura, com l'ampliació i adequació dels espais per a vianants, la zona verda gratuïta per a facilitar l'aparcament dels veïns i la construcció d'una rotonda en l'avinguda Baix Llobregat. Totes elles encaminades a oferir un entorn més amable i millorar la mobilitat en aquest punt que registra una gran afluència de persones per la proximitat d'equipaments esportius, educatius i del centre comercial.

pacificacioctraprat

Només els veïns i veïnes i els comerciants del tram comprès en la zona verda del plànol adjunt hi podran accedir amb els seus vehicles si estan autoritzats, incloent-hi les motos. L’accés estarà senyalitzat i controlat per una càmera des de la rotonda del passeig dels FFCC en sentit mar. Per demanar l’autorització han d’adreçar-se a la seu de la Guàrdia Urbana (carrer Rubió i Ors 65) en horari de dilluns a divendres, de 8 a 20 h, i inscriure’s al registre.

Primeres crítiques 

Els diferents usuaris que habitualment o ocasionalment transiten amb el seu cotxe, motocicleta o camió per aquesta via urbana ja han criticat la mesura de l'Ajuntament. Segons han informat a La premsa del Baix dificultarà l'accés a diversos carrers de la zona i augmentarà la contaminació, ja que hauran de donar més volta per arribar a la zona afectada i, per tant, hi haurà un increment del consum de benzina o dièsel. A més, segons expliquen a la nostra publicació que els carrers on sí que es podrà transitar augmentarà el volum de trànsit fet que provocarà més dificultat de trànsit. Segons els diversos conductors consultats consideren que la mesura és "no té cap sentit i resta eficàcia".

Redacció / Fotos: Aj. Cornellà-Google Maps