El vandalisme li costa a Sant Vicenç més de 15.000 euros en contenidors

Imprimeix

El consistori baixllobregatí hagut de reparar i reposar un total de vint-i-cinc del servei de recollida de residus municipals

La Junta de Govern de Sant Vicenç dels Horts va aprovar la despesa per la reposició de vint-i-cinc contenidors de via pública del servei de recollida de residus municipals que s’han cremat per actes de vandalisme durant el darrer any (des del desembre de 2018). D’aquests contenidors cremats, 22 han estat reparats i 3 són totalment nous. El preu que haurà de satisfer el consistori a l’empresa concessionària del servei és de 15.348,88 euros, corresponent al preu de reparació i reposició menys el 5% d’amortització d’aquests elements.

whatsappimage2019 12 31at14.36.36 contenidorssvh

D’aquesta manera, els actes de vandalisme contra els elements de la via pública tornen a suposar un cost elevat pel municipi i són diners públics que no es podran dedicar a altres projectes, segons fonts municipals. Per a coneixement públic, el preu d’un contenidor nou és de 1.680 euros, i el cost de reparació és de 850 euros per cada un.

Captura de pantalla 2020 01 07 a las 18.16.32 svh campanya

Per aquest motiu el consistori fa una crida al civisme i a respectar el mobiliari urbà i els elements de la via pública, ja que malmetre’ls té un alt cost pel conjunt de la població. Per tal de conscienciar sobre aquest fet, el consistori va posar en marxa una campanya amb el lema “L’incivisme ens surt car!”.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Vicenç dels Horts