Esparreguera és la primera població catalana en inversió social

L’Ajuntament va destinar l’any 2018 un total de 4,3 milions d’euros, és a dir, 196,12 euros per habitant, segons l’informe publicat per l’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials

Esparreguera és la primera població de Catalunya i la tercera d’Espanya, d’entre les que tenen més de 20.000 habitants, que més recursos destina a inversió social. Així es desprèn de l’estudi que publica anualment l’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials en el qual el consistori baixllobregatí assoleix l’excel·lència per tercer any consecutiu i, a més, puja esglaons, ja que l’any passat ocupava l’onzena posició a escala estatal i la segona de Catalunya. En els pressupostos del 2020, aprovats la setmana passada pel Ple municipal, la inversió prevista en polítiques socials és de 5.202.018 euros, un 8,64% més que el 2019.

esparreguera4295

Segons l’estudi, Esparreguera, amb una població de 22.000 d’habitants, va destinar el 2018 4.323.454 euros a inversió social, sent el pressupost contemplat per al 2019 pràcticament la mateixa quantitat, amb un lleuger increment de 50.000 euros, l’1,1%. Per habitant, això suposa 196,12 euros i un 18,8% de la totalitat d’un pressupost de 23 milions. Aquestes dades situen la població per davant d’altres municipis catalans com Santa Coloma de Gramenet, Mollet del Vallès, Sant Adrià del Besòs i Sabadell. La ciutat de Barcelona, que encapçalava el rànquing català de 2018, n’ha quedat ara fora. En l'àmbit estatal, Esparreguera només té per davant Santurtzi (País Basc), que destina 266,48 euros per habitant a serveis socials, i Alcalà la Real (Andalusia), que en destina 224,67.

La coordinadora de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania de l’Ajuntament d’Esparreguera, María Vallejo, ha apuntat que, en aquest estudi, “tenen en compte totes les regidories i totes les polítiques socials, no només Serveis Socials”. En aquest sentit, la regidora subratlla que “en el pressupost de 2020 la inversió social –que inclou Cultura, Drets Humans, Biblioteca, Comerç i Turisme, Empresa i Consum, Ocupació, Esports, Serveis Socials Bàsics, Residència de Can Comelles, TOCC, Centre Oberta La Fulla, Gent Gran, Convivència, Feminismes i LGTBI, Joventut, Educació, Escoles Bressol Municipals i Escola Municipal de Música i Dansa- serà de 5.202.018 euros, un 8,64% més que el 2019, quan la despesa per aquest mateix concepte va ser de 4.788.091 euros”.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix