Salut invertirà més de 10 milions d'euros en el futur CAP Gavà-3

Serà una realitat l’any 2023 i ajudarà a descongestionar els altres dos centres de primària situats en aquesta localitat del Baix Llobregat

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat avui la construcció d'un nou centre d'atenció primària (CAP) a Gavà. Serà el CAP Gavà-3 i la seva posada en marxa a partir de l'any 2023 comportarà la creació d'una nova àrea bàsica de salut (ABS) que sorgirà de desdoblar les altres dues ABS existents fins ara, que en total atenen unes 45.000 persones. Així, amb aquest tercer CAP, es redistribuirà l'atenció i es descongestionaran els altres dos centres.

26f254e0 4d05 4392 af7e bf04551a0b87

La inversió del Departament de Salut en fer realitat aquest nou centre serà d'uns 10,2 milions d'euros; s'espera que l'any vinent s'enllesteixi el projecte executiu i que les obres comencin l'any 2021. El nou CAP disposarà d'un nou servei de rehabilitació gestionat per l'atenció primària, així com un punt de diagnòstic per la imatge. També contempla que s'hi traslladi el Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA) de Gavà.

La consellera Vergés ha emmarcat la construcció d'aquest nou CAP a Gavà en les accions que s'estan duent a terme arreu del país l'últim any i mig per "enfortir l'atenció primària i fer-la més resolutiva, potenciant-la com a eix vertebrador del sistema de salut de Catalunya". Entre altres accions, també destaquen el pla de confort amb què s'estan invertint 30 milions d'euros per millorar equipaments i incorporar aparells que permetin resoldre més a l'atenció primària, o la contractació de l'equivalent a més de 300 metges de família nous a tot Catalunya.

53f31966 2288 4d83 b586 338ff0d9e3e2

D'altra banda, la titular de Salut ha recordat la inversió de 60 milions d'euros amb què s'està renovant completament l'Hospital de Viladecans, centre hospitalari de referència de la ciutadania de Gavà. Vergés ha detallat que ja estan enllestits els fonaments del nou edifici, que triplicarà la superfície de l'actual i que concentrarà tota l'activitat assistencial. "Esdevé una aposta claríssima pel dret a la salut, per estar al costat dels veïns i veïnes de Gavà i de municipis del voltant", ha conclòs.

L'alcaldessa Raquel Sánchez, ha mostrat la seva satisfacció perquè finalment es garanteixi la construcció del nou CAP. "Aquest és un projecte que ha estat llargament reivindicat a la nostra ciutat. La seva necessitat ja estava reconeguda al pla estratègic sanitari des de 2010 però  fins ara no ha estat possible posar-lo dintre de l'agenda de prioritats d'infraestructures de salut. És, per tant, una molt bona notícia per a la ciutat, per als gavanencs i les gavanenques, que amb el nou CAP tindran la possibilitat de fer-se radiografies o rehabilitació sense haver-se de desplaçar a altres municipis, i que tindran concentrada  la pediatria i altres especialitats mèdiques."

El tercer CAP de Gavà s'aixecarà, a partir de 2021, al barri de can Ribes, just darrere de la promoció d'habitatge públic de l'IMPSOL i a tocar de l'avinguda de Joan Carles I i del carrer de Sant Pere. L'alcaldessa ha afirmat que "el nou equipament s'aixecarà en el nou barri, que és el creixement natural de la nostra ciutat i que, a més de donar cobertura a les necessitats d'habitatge de la ciutadania de Gavà i del conjunt de l'Àrea Metropolitana, ens han de dotar de serveis i equipaments. Equipaments que ja són necessaris i que s'integraran perfectament en l'entorn, en les noves zones verdes que recuperarem i que posarem a l'abast de la ciutadania per al seu ús social i cívic."

Redacció / Fotos: Dep. Salut Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix