Es recalcularà el Tribut Metropolità a Pallejà

Imprimeix

El Fontpibus s'integrarà a la Xarxa de Transport Metropolità i l’AMB es compromet a assumir dues terceres parts del seu cost

L'Aàrea Metropolitana de Barcelona (AMB) estima parcialment les al·legacions dels ajuntaments i es va comprometre ahir a recalcular el tribut aplicant les dades cadastrals del 2005. Es tracta d’una mesura reclamada pels disset Ajuntaments de la segona corona que només s'havia aplicat a Sant Cugat del Vallès. El consistori baixllobregatí estima que el càlcul serà sensiblement més beneficiós per als pallejanencs i les pallejanenques.

Per tant, l'Ajuntament de Pallejà ha presentat a l'AMB al·legacions al tribut de cara al 2020 i un requeriment en via administrativa sobre el càlcul de 2019 com a pas previ i indispensable per a poder interposar un recurs judicial.

palleja15a

Així mateix, després de mesos de feina, l'AMB ha confirmat que el Bus Urbà de Pallejà (Fontpibus) s'integrarà a la Xarxa de Transport Metropolità després de la nova licitació del servei. Així mateix, l'AMB es compromet a assumir dues terceres parts del cost d'aquest servei que, actualment, assumeix en solitari el consistori. 

Per una altra banda, el Govern Municipal proposa al proper Ple Municipal rebaixar l'IBI per a compensar parcialment el Tribut instaurat per l'AMB.

Redacció / Fotos: Arxiu