Vallirana guanya en qualitat de vida amb la Variant

Imprimeix

L'Ajuntament anuncia que destinarà l'any vinent una partida de 400.000 euros per guanyar 170 places d'aparcament al carrer Major i traurà els cotxes de les voreres

Fa gairebé un més i mig que es va posar en marxa la Variant de Vallirana i els veïns asseguren que "els ha canviat la vida". Segons informa l’ACN, els 4.000 camions de gran tonatge que cada dia creuaven el municipi han desaparegut i això s'ha notat en una disminució del trànsit, el soroll i la pol·lució que per la Remei, una veïna del municipi de "tota la vida", ha suposat un canvi molt gran en el dia a dia. Pel Juan José, veí de la urbanització el Lledoner, baixar al centre del poble ja no li suposa més de 20 minuts de cua i els trajectes que ha de fer a Barcelona per qüestions mèdiques "són molt més còmodes". L'alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, destaca que els veïns de Vallirana "han guanyat hores de la seva vida" i que el consistori ja ha aprovat una partida de 400.000 euros per crear 170 places d'aparcament al carrer Major, una reivindicació històrica dels veïns.

05 11 2019 VARIANTE bona

Altres actuacions que es duran a terme serà treure els cotxes de les voreres per facilitar la mobilitat dels vianants i fer "més amable" el municipi i fer més passos de vianants i posar més semàfors per reduir la velocitat dels vehicles. En un clima de satisfacció general per l'entrada en servei de la variant, els únics "perjudicats" han estat alguns comerços de l’N-340 que han perdut clients de pas, principalment les benzineres del poble. Altres, com per exemple la fleca 'El Llonguet' situada a tocar de l'ajuntament no han notat una pèrdua de clients. "Els nostres clients són bàsicament veïns del poble i els que venien de fora ho continuen fent perquè la qualitat del nostre producte els compensa desviar-se", apunta l'Encarna, una de dependentes.

IMG 20191105 WA0008.1

L'alcaldessa de Vallirana reconeix que després de més de trenta anys de reivindicacions i de gairebé setze d'obres, els veïns del municipi "estan gaudint molt" de la nova variant perquè ha buidat de cotxes i camions el centre del poble i ha facilitat molt els desplaçaments sigui en vehicle privat o transport públic. "Ha estat una obra molt batallada i és un somni tenir-la en marxa", afegeix la batllessa.

Desapareix el trànsit

Un dels principals efectes que ha tingut la desaparició de bona part del trànsit pel centre del municipi és que l’N-340 ha passat a ser de manera "real" el carrer Major de Vallirana. El Juan José, veí de la urbanització els Lledoners, una de les moltes amb què compta el municipi, reconeix que fins ara evitava comprar a les botigues del centre per les dificultats d'accedir-hi i aparcar. "Encara costa trobar aparcament però com que t'estalvies les cues surt a compte fer un parell de voltes per deixar el cotxe", apunta.

Redacció / Fotos: Arxiu