L’AMB presenta sis nous autobusos híbrids pel transport urbà

Imprimeix

Donaran servei als municipis d’Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei i Barcelona

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, el primer tinent d'Alcaldia d'Esplugues i regidor de Territori i Sostenibilitat, Eduard Sanz, i l’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, han presentat els nous autobusos híbrids per als serveis de bus JustMetro i Esplubús. Aquesta acció correspon a la renovació de la flota del servei de Bus Metropolità de gestió indirecta que està realitzant l’AMB cap a vehicles més sostenibles, d’acord amb els municipis metropolitans.

IMG 5765 retallada

“Hem fet una ferma aposta de renovació i ambientalització de la flota d’autobusos de l’AMB per reduir les emissions i la contaminació atmosfèrica, que afecta directament a la salut de les persones”, ha exposat Antoni Poveda. “Des de les administracions públiques hem de tenir el compromís de seguir millorant el transport públic”, ha afegit, tot recordant, l’entrada en vigor, l’1 de gener de 2020, la ZBE Rondes de Barcelona, que suposarà restriccions de circulació per als vehicles més contaminants de dilluns a divendres laborables de 7.00 a 20.00h.

“La nostra missió és promoure hàbits de mobilitat més sostenible, saludables i segurs. Administracions com l’AMB poden establir criteris i objectius comuns a tot el territori i un exemple clar són les línies urbanes que fan servei als municipis”, ha explicat l’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà.

IMG 5872 retallada

“Avui presentem un salt endavant que no té marxa enrere. És una mesura més per millorar l'aire que respirem i per fer una aposta ferma per mètodes de transport molt més sostenibles. Des de les administracions públiques som els primers que hem de donar exemple”, ha exposat Eduard Sanz, primer tinent d'Alcaldia d'Esplugues i regidor de Territori i Sostenibilitat AMB.

Autobusos sostenibles

Concretament, avui es presenten sis vehicles híbrids nous en les línies JustMetro (JM) i Esplubús (EP2), servei públic de transport col·lectiu urbà de viatgers dels municipis de l’eix Laureà Miró (Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei i Barcelona).

Per a la línia JustMetro (JM), que connecta Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat amb l’Hospital Sant Joan de Déu i el metro Zona Universitària, l’AMB ha adquirit, a través de l’empresa Soler i Sauret S.A., quatre autobusos del model Veris Estàndard Partial Electric amb bateries de 24kWh. Aquest tipus d’autobús, de 12 metres de longitud i amb capacitat per 97 persones (23 assegudes)  permet circular en mode exclusivament elèctric durant un terç del seu recorregut (4,5 km dels 12 km en total). I així ho farà, de forma exclusivament elèctrica, en els següents trams del seu recorregut:

-       Al centre de Sant Just Desvern (carrer Miquel Reverter, Rambla de Sant Just i carrer Major passant per la Mallola i fins al Col·legi Alemany).

-       A l’entorn de l’Hospital Sant Joan de Déu.

A banda, des de l’AMB es recorda que la línia JM ja disposa d’un sistema de prioritat semafòrica que permet que determinats semàfors es posin en verd al seu pas.

Per a la línia Esplubús 2 (EP2), que connecta la Miranda amb l’Hospital Sant Joan de Déu, l’AMB ha adquirit, a través de l’empresa Soler i Sauret S.A., dos autobusos híbrids del model Teris Midis Híbrids, amb ultracondensadors, que permeten realitzar l’arrencada en mode elèctric, reduint el conjunt d’emissions contaminants i minimitzant especialment els nivells sonors a l’entorn de les parades. Aquests autobusos són de 9,7 m de longitud i tenen capacitat per a  52 persones (17 d’elles assegudes). Igual que els del servei Justmetro, disposen d’una rampa telescòpica automàtica i un espai reservat per als usuaris amb mobilitat reduïda.

IMG 5817 retallada

Aquesta acció correspon a la renovació de la flota d’autobusos metropolitans de gestió indirecta que està realitzant l’AMB, d’acord amb els municipis metropolitans. El passat mandat, l’AMB va adquirir 135 vehicles híbrids i elèctrics. Per al període 2020-2023, l’AMB recorda que té previst adquirir 200 vehicles elèctrics i híbrids més per al servei de Bus Metropolità de gestió indirecta.

Redacció / Fotos: La Sansi