L'ATM anuncia el nou bitllet multipersonal T-Familiar

Serà de 8 viatges per 10 euros i una validesa de 30 dies, entrarà en vigor a partir de l'1 de març i mentrestant es podrà utilitzar la T-10 com fins ara

L'Autoritat del Transport Metropolità va aprovar ahir dijous per sorpresa la creació d'un nou bitllet multipersonal que s'anomenarà T-Familiar i donarà dret a fer 8 viatges per 10 euros i tindrà una validesa de 30 dies. El nou títol està pensat sobretot per a famílies de quatre persones que facin viatges ocasionals per a un trajecte d'anada i tornada i no per a d'altres de cinc, per exemple, ja que aleshores ja entrarien en la categoria de família nombrosa, segons ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. La T-Familiar entrarà en vigor a partir de l'1 de març i mentre estant, entre l'1 de gener del 2020 i el 29 de febrer es podrà seguir utilitzant la T-10 com a targeta de viatges de multipersonals.

ELbBZ5JXUAApnLP

Després de les crítiques que va aixecar l'anunci fa uns dies de la posada en marxa de nova T-Casual en substitució de la tradicional T-10, el consell d'administració de l'ATM ha aprovat aquest dijous crear una nova tarifa destinada a famílies, un dels col·lectius que havia sortit més perjudicat amb el canvi, ja que els nous títols no permetien fer viatges multipersonals de manera consecutiva. El cost de 10 euros serà per als títols d'una zona, mentre que de dues zones serà de 19 euros, de 3 zones 27 euros; de 4 zones de 35 euros, de 5 zones de 40 euros i de 6 zones de 42 euros. A més, els títols T-10 entesos com fins ara es podran utilitzar fins al 29 de febrer del 2020 a petició dels operadors per no fer front a les reclamacions dels viatgers que consideraven que els estaven canviant les característiques dels seus títols. Tot i això, a partir de l'1 de gener ja no es podran comprar sinó acabar d'utilitzar els adquirits fins al 2019.

Captura de pantalla 2019 12 13 a las 6.47.30

Una altra de les novetats que ha aprovat l'ATM és que per als usuaris de la T-16 quedaran exemptes les despeses d'expedició del títol, que fins ara suposaven uns 35 euros. En cas de pèrdua de la targeta, els usuaris sí que hauran d'abonar aquest import.

Segons el conseller de Territori, l'objectiu és "reforçar" el transport públic entre els més joves i que aquests "ho valorin". Per la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, la creació de la T-Familiar i la gratuïtat de la T-16 són una "molt bona notícia" i "milloren el canvi de model". Segons ha afegit, l'objectiu és "donar millor cabuda" a les peticions que els han fet arribar ciutadans i associacions d'usuaris del transport públic. "Treballem per aconseguir que no ens deixem ningú enrere", ha assenyalat Sanz, que ha reiterat la seva aposta perquè el transport públic tingui un preu "assequible."

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix