L'Ajuntament serà acusació popular en el cas de la dona assassinada

El consistori pratenc podrà fer un seguiment més acurat d'aquest cas i emprendre les actuacions que consideri necessàries perquè es dirimeixin totes les responsabilitats legals al respecte

Segons recull la declaració institucional de condemna i rebuig a la violència masclista que va aprovar ahir per unanimitat al Ple, l'Ajuntament del Prat de Llobregat es personarà com a acusació popular en el cas de la dona assassinada per violència masclista a la ciutat, Y.S, el passat dilluns 2 de desembre.

Com a acusació particular, en prendre part del procés judicial, l'Ajuntament podrà fer un seguiment més acurat d'aquest cas i, si ho considerés oportú, emprendre les actuacions que consideri necessàries perquè es dirimeixin totes les responsabilitats legals al respecte.

Captura de pantalla 2019 12 12 a las 16.40.25

L'aprovació de la declaració institucional també es va acompanyar amb un minut de silenci per part de tots els regidors i regidores i d'altres assistents al Ple. Amb aquesta declaració, el ple municipal dona suport al manifest de rebuig a les violències masclistes, llegit per les entitats que formen part del Consell Municipal de les Dones en la concentració de condemna que va tenir lloc a la plaça de la Vila del Prat el dilluns 2 de desembre al vespre. Fins al moment, també s'han adherit a aquest manifest mig miler de persones i prop de 200 entitats i organitzacions de la ciutat, del món cultural, teatral, empresarial, sindical i polític, veïnal, del lleure, juvenil, i educatiu, entre d'altres.

Des dels serveis municipals, també es continua gestionant i fent seguiment de diversos aspectes relacionats amb aquest cas. Els serveis socials municipals, a través del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), van derivar a la Direcció General d'Atenció a la Infància de la Generalitat de Catalunya (DGAIA), com a organisme competent, les qüestions vinculades a la tutela dels tres fills i filles de Y.S.

L'Ajuntament del Prat també està en contacte amb el Departament de Salut i informat de la investigació oberta per part d'aquest departament per determinar per quin motiu no es va traslladar l'informe mèdic de Y.S als jutjats, quan va ser atesa a l'Hospital de Bellvitge amb lesions per presumpte maltractament el passat mes de juny.

Queixa pel tractament informatiu

D'altra banda, l'Ajuntament del Prat també ha decidit presentar una queixa conjuntament amb l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i a la Fundació del Consell de la Informació de Catalunya (FCIC) pel tractament informatiu de l'assassinat per violència masclista de Y.S de Informativos Tele 5. L'Ajuntament considera que la informació sobre el cas d'aquesta cadena vulnera diverses de les "Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació", elaborades pel CAC amb el suport de diverses associacions, organismes i experts del món de la comunicació, així com el Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya.

Redacció / Fotos: Aj. El Prat-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix