Arrenquen les obres de millora del camí del riu entre Molins i Sant Feliu

Imprimeix

Els treballs tenen un pressupost de 360.000 euros (270.000 els posa l'AMB i 90.000 el consistori) i un termini d'execució d'uns quatre mesos

L'Ajuntament de Molins de Rei i l'AMB han posat en marxa les obres de millora del camí del riu entre la riera de Vallvidrera i el terme municipal de Sant Feliu de Llobregat, a tocar del pas inundable que connecta amb Sant Vicenç dels Horts. Els treballs, que tenen un pressupost de 360.000 euros (270.000 els posa l'AMB i 90.000 el consistori) i un termini d'execució d'uns quatre mesos, afectaran una superfície de 3,5 quilòmetres i consistiran, bàsicament, a millorar i ampliar l'actual camí fins els 3,5 metres d'amplada per fer-lo apte per anar a peu i en bicicleta. Per l'alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, l'actuació suposa "preservar un espai natural" del municipi per posar-lo "al servei de la ciutadania."

ELgjEMjXkAAEvJ8

Amb aquesta actuació, Molins de Rei veurà com els seus quatre quilòmetres de camins a tocar del riu Llobregat queden en òptim estat per ser utilitzats per la ciutadania. Al mandat anterior es va actuar en un tram de 500 metres entre la riera de Vallvidrera i el terme municipal del Papiol amb una inversió de 90.000 euros.

ELgjEMfWkAAXRFV

L'obra, a més, es connectarà amb el pas inundable que connecta Sant Vicenç dels Horts amb Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei inaugurat el mes de juliol de 2018. L'alcalde Molins, Xavi Paz, ha destacat que la pròxima actuació al voltant del riu que volen fer amb l'AMB és "una assignatura pendent" com la recuperació dels aiguamolls de Molins, un espai humit artificial que es vol integrar plenament a la xarxa d'espais naturals de l'àrea metropolitana. Després d'una primera actuació, s'està estudiant com estabilitzar el terreny i com tornar a omplir d'aigua les llacunes.

Actuació conjunta

Aquest projecte de millora al tram del Llobregat en el terme municipal de Molins de Rei no és aïllat i forma part d'un pla de l'AMB que preveu fer millores al riu entre Martorell i el Prat de Llobregat. La inversió total del pla, en col·laboració amb els Ajuntaments, puja a set milions d'euros i l'àrea d'actuació és d'uns 30 quilòmetres.

ELbMQjFWsAAlUya

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei