Arrenquen les obres de millora del camí del riu entre Molins i Sant Feliu

Els treballs tenen un pressupost de 360.000 euros (270.000 els posa l'AMB i 90.000 el consistori) i un termini d'execució d'uns quatre mesos

L'Ajuntament de Molins de Rei i l'AMB han posat en marxa les obres de millora del camí del riu entre la riera de Vallvidrera i el terme municipal de Sant Feliu de Llobregat, a tocar del pas inundable que connecta amb Sant Vicenç dels Horts. Els treballs, que tenen un pressupost de 360.000 euros (270.000 els posa l'AMB i 90.000 el consistori) i un termini d'execució d'uns quatre mesos, afectaran una superfície de 3,5 quilòmetres i consistiran, bàsicament, a millorar i ampliar l'actual camí fins els 3,5 metres d'amplada per fer-lo apte per anar a peu i en bicicleta. Per l'alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, l'actuació suposa "preservar un espai natural" del municipi per posar-lo "al servei de la ciutadania."

ELgjEMjXkAAEvJ8

Amb aquesta actuació, Molins de Rei veurà com els seus quatre quilòmetres de camins a tocar del riu Llobregat queden en òptim estat per ser utilitzats per la ciutadania. Al mandat anterior es va actuar en un tram de 500 metres entre la riera de Vallvidrera i el terme municipal del Papiol amb una inversió de 90.000 euros.

ELgjEMfWkAAXRFV

L'obra, a més, es connectarà amb el pas inundable que connecta Sant Vicenç dels Horts amb Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei inaugurat el mes de juliol de 2018. L'alcalde Molins, Xavi Paz, ha destacat que la pròxima actuació al voltant del riu que volen fer amb l'AMB és "una assignatura pendent" com la recuperació dels aiguamolls de Molins, un espai humit artificial que es vol integrar plenament a la xarxa d'espais naturals de l'àrea metropolitana. Després d'una primera actuació, s'està estudiant com estabilitzar el terreny i com tornar a omplir d'aigua les llacunes.

Actuació conjunta

Aquest projecte de millora al tram del Llobregat en el terme municipal de Molins de Rei no és aïllat i forma part d'un pla de l'AMB que preveu fer millores al riu entre Martorell i el Prat de Llobregat. La inversió total del pla, en col·laboració amb els Ajuntaments, puja a set milions d'euros i l'àrea d'actuació és d'uns 30 quilòmetres.

ELbMQjFWsAAlUya

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
108

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix