Absolt el mosso de Gavà acusat de lliurar dades personals dels seus caps

Imprimeix

La sentència admet que hi ha "serioses sospites", però veu insuficient la troballa d'unes empremtes dactilars

Segons informa l’Ajuntament de Gavà, l’Audiència de Barcelona ha absolt Iván L., un agent dels Mossos d’Esquadra acusat de lliurar dades personals dels seus caps a un lladre de pisos com a venjança per apartar-lo del seu lloc de treball. Els indicis “llancen serioses sospites” que el policia va obtenir les dades a comissaria, va confeccionar una nota anònima i la va posar en mans del delinqüent. Però “no són suficients” per a assegurar que va ser l’autor “amb la certesa que exigeix una condemna penal”. Els magistrats també han absolt a Jordi D., company de la comissaria de Gavà i processament per conèixer els plans d’Iván L. i no fer res per a impedir-ho.

La Fiscalia va acusar a Iván D. d’accedir a les carpetes personals dels Mossos situades en un armari de l’àrea d’administració de comissaria. D’allà va extreure, segons l’acusació, les dades personals de tres dels seus caps; entre ells, el cap de recerca que unes setmanes abans li havia apartat de la unitat. Segons va declarar el sotsinspector, el va fer pel seu “baix rendiment”. La Fiscalia va considerar que l’agent va tramar el pla com a venjança per aquesta decisió.

mossos 271119

La sentència admet que hi ha “sospites” sobre Iván L., però no són concloents, ja que la Divisió d’Assumptes Interns (DAI) dels Mossos va trobar empremtes dactilars de l’agent en dos de les tres carpetes dels afectats. En el judici, l’acusat va al·legar que havia estat revisant totes les carpetes uns mesos abans a la recerca del justificant d’una dieta que havia perdut. “L’explicació pot resultar estranya, però no és del tot inversemblant”, asseguren els magistrats. La responsable d’administració, de fet, va assenyalar en el judici que Iván L. li va consultar sobre aquest problema. Les petjades, a més, només estaven en l’exterior de les carpetes, però no en els folis del seu interior, on estaven les dades personals, segons va subratllar l’advocat de l’agent, el penalista José María Fuster-Fabra.

Iván L. va admetre que va estar a comissaria la nit del 13 de gener de 2017, però només per tramitar la seva baixa. En aquesta data situa la Fiscalia l’elaboració i impressió de la nota anònima. La sentència rebat també aquest punt i assenyala que l’informe pericial indica que aquest mateix model d’impressora existeix també en altres comissaries (Viladecans, Castelldefels) i que el document no va tenir per què imprimir-se llavors.

Redacció / Fotos: Arxiu