Castelldefels va inaugurar la plaça Neus Català

Imprimeix

L'Ajuntament ha fet un nou pas en la preservació de la memòria històrica i en la voluntat que hi hagi més espais públics amb nom de dona

L'Ajuntament de Castelldefels, a través de la seva regidoria de Memòria Històrica, va organitzar un acte institucional d'inauguració de la plaça Neus Català que va tenir lloc a la sala Margarida Xirgu de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado. L'acte va comptar amb les intervencions de l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda; el regidor de Cultura i Memòria Històrica, Jordi Maresma; la directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, Gemma Domènech; així com representants de les associacions Amical de Ravensbrück i Amical de Mauthausen.

ELdE2FdWwAYhMR5

La voluntat del consistori baixllobregatí ha estat preservar la memòria històrica, i, a més, va voler commemorar i homenatjar la figura de la supervivent catalana als camps de concentració nazis Neus Català posant el seu nom a l'espai que es troba just al davant de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado.

ELdE2FfXUAAhxn3

L'acte va integrà també música, una conferència sobre Neus Català a càrrec de la historiadora Elisenda Balaguer i la lectura d'una selecció d'articles Declaració Universal dels Drets Humans per membres del Consell de la Infància de Castelldefels.

getimatge 2

getimatge 1 neus

La doble voluntat d'incorporar al nomenclàtor, la llista de noms de carrers i places, més referents femenins i que preservin el respecte per la memòria històrica va portar l'Ajuntament a triar la figura de Neus Català per donar nom a un espai públic de la ciutat.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Arxiu