Moret: "Les ciutats tenen un paper vital en el desenvolupament dels ODS"

Imprimeix

Sant Boi de Llobregat ha estat l’amfitriona de la jornada 'Tech Cities. Agenda Urbana i Polítiques d'Innovació'

Sant Boi de Llobregat ha estat l'amfitriona aquest dimecres, dia 4 de desembre, de la jornada 'Tech Cities. Agenda Urbana i Polítiques d'Innovació'. "Si volem avançar en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)", ha dit l'alcaldessa, Lluïsa Moret, "són essencials dues coses: les ciutats i les xarxes de col·laboració entre ciutats, institucions i empreses."

02 Jornada TECH Cities Lluïsa Moret

Les taules de debat programades per TECH Friendly i el consistori baixllobregatí han comptat amb la presència d'alcaldesses i alcaldes dels municipis esmentats, responsables de les diferents instàncies de l'administració pública i personal directiu d'empreses privades. L'expert en innovació pública Luis Cueto ha fet la conferència inaugural.

08 Jornada TECH Cities Taula Xarxes de collaboració

06 Jornada TECH Cities Taula La Ciudad del Dato

Sant Boi, Terrassa, Ermua, Barcelona, Barakaldo, San Fernando, Alcoi o Calvià; el Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades, la Generalitat de Catalunya, el Govern Basc i la Diputació de Barcelona; la Red Innpulso de Ciudades de Ciudades de la Ciencia y la Innovación, la Red de Ciudades por la Bicicleta i les empreses Vodafone i SILO han protagonitzat aquesta jornada.

07 Jornada TECH Cities Taula Agenda Urbana

La programació

L'alcaldessa de Sant Boi ha explicat que des de les ciutats "hem d'apostar per desenvolupaments urbans sostenibles i per polítiques innovadores" i ha afegit que per donar respostes eficaces als reptes del futur immediat caldrà fer-ho, com en aquesta jornada, des de lògiques col·lectives, treballant amb aliances i en xarxa: "Volem tenir molts fils i estar lligats a molts altres", ha dit Lluïsa Moret.

L'objectiu de la jornada 'Tech cities' Agenda Urbana i Polítiques d'Innovació' era, precisament, compartir punts de vista, inquietuds, experiències i bones pràctiques per repensar les ciutats. Els deba ts han posat sobre la taula conceptes com 'desenvolupament urbà', 'innovació', 'ciutats intel·ligents', 'gestió de dades', 'compra pública', 'lluita contra el canvi climàtic', 'sostenibilitat' o 'transformació digital'.

Tot plegat, nous reptes que les ciutats han d'abordar en les seves 'agendes urbanes' vinculades als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de Nacions Unides.

04 Jornada TECH Cities Teresa Riesgo

"La ciència i la innovació han d'estar en el centre de les polítiques i en totes les polítiques", ha dit en la seva intervenció la directora general de Investigación, Desarrollo e Innovación del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades, Teresa Riesgo.

Durant la jornada, TECH Friendly ha presentat els premis i el rànquing TECH Cities, iniciatives que es duran a terme l'any 2020 per reconèixer la tasca innovadora de les ciutats en relació amb els ODS.

Redacció / Fotos: Aj,. Sant Boi de Llobregat