La consellera de Salut visita Rob Surgical al Prat de Llobregat

L’empresa ha dissenyat el robot Bitrack per cirurgia d'alta precisió

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat avui al matí Rob Surgical, al El Prat de Llobregat, per conèixer de primera mà el nou Sistema Bitrack que millora l’eficiència de la cirurgia mínimament invasiva robotitzada.

EK79n2bWsAEw4GI

Durant la visita, Vergés ha mantingut una reunió amb l’equip fundador de l'empresa i ha destacat el valor del Sistema Bitrack, fet a Catalunya: “Universalitza la cirurgia d’alta precisió al nostra país i al món, incorpora més usabilitat de cara als cirurgians a l’hora de treballar als quiròfans i té un menor cost.”. La titular de Salut també ha afirmat que confia que un cop obtingui la certificació europea podrà arribar als hospitals públics.

BIG 982091913120419 02

El nou robot Bitrack System, que millorarà la robòtica quirúrgica i la farà accessible a més hospitals d’arreu del món, es troba en procés d’obtenció del marcatge de la Comissió Europea. Ja s’ha validat tècnicament i es preveu que entri al mercat el 2021. Bitrack té les mateixes funcionalitats que el robot nord-americà Da Vinci, que actualment té el 98% de la quota de mercat internacional i està instal·lat a nombrosos centres hospitalaris de referència d’arreu del món, com l’Hospital Clínic i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona.

Actualment, opera en models animals de la mà de cirurgians de la Clínica Mayo, als Estats Units, i dels hospitals universitaris Clínic, Vall d’Hebron i Germans Trias de Barcelona.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix