Lluís Mijoler descarta la quarta pista per a l’Aeroport

Imprimeix

L’alcalde del Prat de Llobregat, després de reunir-se amb el president d’AENA, considera que “ha de ser per Girona” i que cal adaptar l’operativa de vols per minimitzar el seu impacte acústic i ambiental

L'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, es va reunir ahir amb el president d'AENA, Maurici Lucena, a l'Ajuntament de la ciutat. Durant la reunió, han intercanviat impressions sobre el futur de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat i com garantir la seva convivència amb l'entorn. AENA està definint les grans línies d'actuació de l'aeroport per als propers anys. En aquest context, el consistori baixllobregatí ha estat la primera administració local amb la qual s'han reunit els responsables de l'organisme per fer un primer intercanvi d'impressions.

img 0005 copia 0

Lluís Mijoler ha traslladat durant la trobada d'avui el posicionament ja conegut del govern municipal respecte del futur de l'aeroport. "La quarta pista està absolutament descartada, la quarta pista de l'Aeroport del Prat ha de ser Girona", ha assegurat l'alcalde pratenc després de la reunió. En aquest sentit, el batlle ha considerat clau vertrebrar un sistema aeroportuari de país eficient, connectant el Prat amb l'aeroport de Vilobí (Girona).

Mijoler ha explicat que això és clau per garantir que la infraestructura segueixi contribuint de manera sostenible al desenvolupament econòmic i social del territori en una època d'emergència climàtica. En aquest sentit, l'alcalde també ha insistit en adaptar l'operativa de vols per minimitzar el seu impacte acústic i ambiental.

Aeroport de Barcelona

Per preparar la trobada, que el president d'AENA va proposar a l'alcalde del Prat el passat mes de setembre, Lluís Mijoler s'ha reunit prèviament amb les associacions dels cinc barris pratencs més propers a l'aeroport.

Compromís

En clau local, durant la reunió s'ha reiterat el compromís de procedir a la desafectació del barri de Les Palmeres, tal com ja va aprovar el Ple municipal del Prat a principis d'any.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. El Prat de Llobregat