Comença el procés de peatonalització de Vila Vella de Sant Vicenç

Imprimeix

Aquest diumenge es tancarà al trànsit part del centre de la ciutat per reduir-hi la contaminació i crear-hi espais de passeig

Gran part de Vila Vella quedarà tancat al trànsit de vehicles a partir d’aquest diumenge, tot convertint-se en una gran zona de vianants gràcies a un projecte conjunt de l’Ajuntament de Sant Vicenç i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Es tracta dels carrers de Mossèn Josep Duran, Francesc Moragas, Nou i Nadal, així com de les places de Catalunya i Sant Jordi. Aquest tancament servirà per delimitar el centre de la ciutat com a zona de baixa emissió, la qual cosa permetrà reduir-hi el volum de gasos contaminants. A més, s’hi guanyarà un gran espai de passeig i es dinamitzarà la zona amb una programació estable d’activitats.

Captura de pantalla 2019 11 29 a las 17.33.14

Activitats de dinamització

Avui dissabte hi ha previst una gran festa per donar el tret de sortida al procés de vianalització. D’11.30 a 13.30 h, hi haurà un taller d’elaboració de calendari d’advent, al carrer de Mossèn Josep Durant. A les 13.30 h, hi haurà música, tallers i jocs infantils a la plaça de Sant Jordi.

Qui hi podrà accedir amb vehicle?

• Les persones que tinguin un vehicle amb l’impost de circulació domiciliat en una adreça de la zona.

• Les persones que acreditin que aparquen en la zona, malgrat no tenir domiciliat el seu cotxe en aquesta.

• Les persones residents a la zona afectada i que no tinguin cap vehicle domiciliat a la zona, podran acreditar-ne un per accedir-hi.

• Transport públic, serveis municipals i serveis d’emergència, les 24 hores.

• Vehicles de càrrega i descàrrega, de 9.30 a 11.30 h.

Redacció / Fotos: Google Maps