Els nens i les nenes del Prat podran intercanviar juguines

Imprimeix

En la vuitena edició és previst que hi participin més de 500 nens i nenes de tota la ciutat i que es recullin un miler de joguines

Aquest dissabte 30 de novembre el Prat de Llobregat acull un mercat d’intercanvi de joguines comú a tots els infants de la ciutat. Una experiència innovadora a Catalunya, que va rebre el reconeixement dels Premis FAPAC l'any 2014. El lloc de trobada serà la plaça de Catalunya d’11 a 13 hores. Gràcies a aquesta iniciativa, infants d'arreu de la ciutat podran intercanviar joguines de segona mà en bon estat o noves, i també llibres. Les AMPA (Associacions de Mares i Pares d'Alumnes) i les AFA (Associacions de Familiars d'Alumnes) de les escoles del Prat, juntament amb les escoles bressol, amb el suport de l'Ajuntament, organitzen vuitè any consecutiu.

inmaq 7 0

Per cada donació, se'ls ha lliurat un tiquet de bescanvi, que permetrà als nens i nenes recollir una altra joguina o un llibre el dia del mercat d'intercanvi. Perquè aquells nens i nenes que estudien fora del Prat també hi puguin participar, també és possible portar directament les joguines al mercat d'intercanvi i recollir allà mateix el tiquet de bescanvi.

Amb aquesta iniciativa, es pretén fomentar entre els infants, joves i famílies valors com el consum responsable, la sostenibilitat, la solidaritat i el treball cooperatiu. En aquesta edició del mercat, és previst que hi participin més de 500 nens i nenes de tota la ciutat i que es recullin un miler de joguines.

intercanvi joguines p

Una vegada finalitzat el mercat d'intercanvi, l'excedent de joguines es repartirà entre diferents entitats i ONG de la ciutat. La Creu Roja, com ja és tradicional, recollirà les joguines noves que arriben de les escoles o aquell mateix dia.

Altres activitats

Paral·lelament a l'intercanvi de joguines, es faran d'altres activitats per amenitzar la jornada. Diverses entitats de la ciutat faran diversos jocs per a infants i famílies i la Biblioteca Antonio Martín organitzarà a l'exterior l'hora del conte. També hi actuarà l'alumnat de l'Escola d'Arts en Viu, que farà diverses actuacions del Cor de mitjans i el Cor de percussió inclusiva.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. El Prat