La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya inicia les representacions

Una de les novetats d’enguany a Sant Feliu de Llobregat serà que s’allargarà quatre dies més i, a més, participarà en la Mostra del Poble Espanyol

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya comença les seves representacions sumant quaranta-vuit entitats, sis més que la passada edició. Per a aquesta temporada 2019-2020 la junta dels pessebres, dirigida per Jordi Filella, s'ha posat tres reptes: "incrementar el nombre dels 119.000 visitants que l'any passat van passar per alguna de les representacions dels pessebres, fomentar que el jovent entri a formar part d'un canvi generacional i, indiscutiblement, que altres entitats se sumin al projecte de la Federació".  Els pessebres vivents de Santa Pau, Navata, Prullans de la Cerdanya i Cànovas són els primers en iniciar la representació el proper dia 6 de desembre.

DSCN2305

"A Catalunya, tenim documents que acrediten aquesta pràctica des del segle XIV, tot i que no va ser fins el 1956 que es va organitzar el primer pessebre vivent modern a Andorra. Avui, gairebé totes les poblacions organitzen el seu propi pessebre vivent, amb particularitats pròpies que els fan singulars", explica Jordi Filella, president de l'entitat que fa passar a redefinir-se com a federació ara fa tot un any. "Com a federació tenim una única veu, tenim un mateix objectiu i som més forts de cara a l'administració. Tot i axí, cada pessebre manté la seva personalitat".

Novetats

Els pessebres vivents associats a la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya porten ja alguns mesos assajant, provant atrezzo, renovant vestuari... I tot això gràcies a l'empenta voluntària  d'un col·lectiu que creu "en la tradició popular i en la seva continuïtat com a mirall de la nostra societat. A Sant Feliu de Llobregat, la passada edició van batre rècord d'assistents i enguany amplien a quatre dies les seves representacions.

Més visitants

Els nous pessebres també formaran part del procés de digitalització de la Federació. A la passada edició, es van adquirir prop de 6.000 entrades a través del web www.pessebresvivents.cat i l'APP, xifra que s'ha vist incrementada en més d'un 60% respecte de la temporada de 2017-2018.

En total, a l'edició 2018-2019 més 119.000 persones van visitar alguna de les representacions dels  pessebres de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, superant totes les expectatives, el que va representar un augment del 43% respecte de l'any anterior.

Reptes 2020

La temporada 2019-2020 es presenta especialment engrescadora per tres reptes:  primer, el de superar les xifres de l'any anterior; segon, perquè es vol incrementar el nombre d'entitats que se sumen a la Federació; i, per últim, per consolidar el projecte de la Federació per vincular el jovent a les representacions i passar el testimoni d'algunes entitats a una nova generació més preparada i més oberta als canvis que ens demana la societat.

Precisament, les noves generacions són les "culpables" del bon funcionament de l'APP,  que permet que la persona interessada pugui tenir a la seva disposició la informació de pessebre vivent que està visitant, les seves característiques i l'entorn paisatgístic en què es troba.

Mostra

Com en d'altres edicions, la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya també participa de la Mostra de Pessebres Vivents del Poble Espanyol, que enguany celebra la seva 7a edició els dies  6, 7 i 8 de desembre, amb la participació dels pessebres vivents de Jesús, Martorelles i Sant Feliu de Llobregat, respectivament.

YSUSIohS

Setena edició del Concurs de Dibuix

D’altra banda, ja comença la tradicional edició del concurs de dibuix infantil de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, que enguany entra en la setena edició. Hi poden participar nens i nenes entre 6 i 12 anys, en dues categories: A: de 1r a 3r de primària; B: de 4t a 6è de primària. El dibuix es farà en un full blanc mida DINA4 en orientació vertical.

guanyador1erpremio

La temàtica serà una imatge i/o escena d'un pessebre vivent. No hi pot sortir cap mena de text. La tècnica serà lliure: llapis, ceres, aquarel·les, ... Cada dibuix ha de dur al revers del full les següents dades: Nom i cognoms, edat, curs, adreça i població de l'autor. Telèfon i correu electrònic familiar de contacte. Si la participació s'ha fet a nivell escolar, nom de l'escola. Els dibuixos originals (no s'acceptaran fotocòpies) s'han d'enviar abans del 12 de gener de 2020 a l'adreça postal:

Concurs de dibuix Pessebres Vivents de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya
c/ Les Creus, 41 08980 Sant Feliu de Llobregat

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
89

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix