Sant Boi tindrà la seva primera fotolinera de la ciutat

La instal·lació, que estarà al costat de l'estació de FGC, entraria en funcionament durant el primer trimestre de 2020

Sant Boi de Llobregat tindrà molt aviat una estació de càrrega de vehicles elèctrics amb coberta fotovoltaica. La primera fotolinera de la ciutat estarà situada a l'aparcament de la zona blava del carrer de Torras i Bages, al costat de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

La nova fotolinera, útil tant per a cotxes com per a motocicletes, permetrà la recàrrega elèctrica de vehicles mitjançant plaques fotovoltaiques instal·lades a una coberta o pèrgola, amb una velocitat de càrrega de 3,8 kWh. Tindrà capacitat per a quatre vehicles elèctrics, que hi podran estar de forma gratuïta durant un màxim de dotze hores seguides. La instal·lació serà gestionada per TERSA i Barcelona Energia, l'operador elèctric metropolità.

920393 fotolinera

Segons les previsions, els treballs de condicionament de la instal·lació finalitzaran cap a finals d'aquest any i l'estació entraria en funcionament durant el primer trimestre de 2020, un cop realitzades la connexió a la xarxa elèctrica i les proves de funcionament.

La instal·lació formarà part de la xarxa metropolitana de fotolineres. Les fotolineres metropolitanes s'ubiquen majoritàriament al costat d'intercanviadors de transport, per tal de facilitar la intermodalitat entre els mitjans de transport no contaminants.

La de Sant Boi està pensada perquè les persones que viuen a més de 10 minuts de distància de l'estació d'FGC s'hi puguin desplaçar amb vehicle elèctric i deixar-lo carregant mentre van a la feina en transport públic i en tornen. Igualment, pot servir perquè les persones de la ciutat que utilizin el vehicle elèctric per a l’anar al lloc de treball el puguin deixar a la tornada carregant fins a l'endemà.

En el futur, es preveu crear nous punts de recàrrega a mida que vagi creixent el nombre de vehicles elèctrics i híbrids en circulació al municipi. Les Ordenances Fiscals de 2020 preveuen l'exempció del cost de les zones blaves per als vehicles de zero emissions (elèctrics i híbrids endollables) i una bonificació del 50% per als vehicles híbrids.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix