Cornellà posa en marxa un sistema per alertar un cas de violència masclista

Imprimeix

A través d'una aplicació es podrà donar un avís urgent que permetrà geolocalitzar la víctima en tot moment

Cornella de Llobregat ha posat en marxa un sistema d'alerta immediata en cas de violència masclista. A través d'una aplicació mòbil, les dones que pateixin violència masclista podran avisar amb només un botó i això permetrà a l'Ajuntament i als cossos de seguretat tenir el telèfon geolocalitzat en tot moment, segons informa l’ACN. Hi haurà dos nivells d'alerta, un per a dones que pateixin violència masclista i que tinguin una ordre d'allunyament de les seves parelles o exparelles, i una alta per a dones que se sentin amenaçades en qualsevol altra context. Es tracta d'un sistema de cooperació amb altres municipis i que, de moment, suma tretze ciutats més. Aquesta funció està en període de proves des de principis d'any.

mockuplilaWidget

Des que es va posar en marxa aquesta nova funció, ja hi ha hagut quaranta dones que l'han hagut de fer servir, i en un dels casos es va poder detenir de forma ràpida l'agressor. La nova funció està dins de l'aplicació mòbil de seguretat ciutadana que ja fa anys que té Cornellà. En un primer moment l'aplicació va servir per trobar persones desaparegudes però de mica en mica s'han anat afegint actualitzacions.

El primer nivell de seguretat només servirà per aquelles dones que tinguin una ordre d'allunyament per part de les seves parelles. El botó d'alerta es pot prémer sense necessitat ni d'obrir l'aplicació ni de desbloquejar el telèfon. El segon nivell de seguretat funciona amb la mateixa dinàmica i en els dos casos l'alerta arriba directament a la policia local que pot rastrejar i geolocalitzar el telèfon mòbil de la víctima. Quan la guàrdia urbana rep l'alerta s'activa l'agent que està més a prop de l'agressió perquè pugui actuar de forma ràpida.

Redacció / Fotos: Aj. Cornellà-Arxiu